Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De edele
Boek

De edele (2020)/ Taran Matharu, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik ; kaart Malgorzata Gruzka

Na vrijspraak door de onderzoeksraad worden Fletcher en zijn vrienden Othello en Sylva op een levensgevaarlijke missie gestuurd. Ze moeten de overheersing door het Orkenrijk voorkomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jaar lang gevangen zitten in een kerker. Het overkomt Fletcher en zijn demon Ignatius. Ze worden berecht door de Onderzoeksraad. Fletcher wordt verdacht van hoogverraad, een zonde waar de doodstraf op staat. Door zijn adellijke afkomst komt hij op vrije voeten maar wordt met zijn vrienden op missie gestuurd. Een missie met gevaar voor ieders leven. Duizenden koboldeieren dienen vernietigd te worden om de orks te elimineren en Rufus' moeder te bevrijden. Het verhaal is soms wijdlopig, mede door de beschrijvende stijl van de auteur. De gecreëerde fantasiewereld voelt vertrouwd en eigen en dat in een wereld vol met gremlins, demonen, dwergen en kobolden. Tweede deel in de Summoner-serie, waarin na drie delen nog een prequel volgde, 'De outcast'*. Gezien de verwijzingen en eerdere gebeurtenissen is kennis van het eerste deel nodig. Voorin een landkaart van Honium en een uitvergroting van de Piramide waar de missie volbracht moet worden. De eerste twee boeken van deze debuterende auteur behoren tot de betere in dit genre en smaken naar meer. Uitnodigend omslag. Vanaf ca. 15 jaar, waarbij ook oudere lezers zullen genieten van dit fantasierijke verhaal over oorlog, vrede en verdraagzaamheid.

Specificaties

Nederlands | 9789000373413 | 365 pagina's

Titel De edele
Auteur Taran Matharu
Secundaire auteur Henny van Gulik ; Malgorzata Gruzka
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Houten : Best of YA|Van Goor, 2020
Overige gegevens 365 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2017 - Vertaling van: The inquisition. - London : Hodder Children's Books, (c)2016. - (Summoner ; #2)
ISBN 9789000373413
PPN 427629438
Genre science-fiction
Thematrefwoord Demonen ; Magie ; Fantasiewezens ; Weeskinderen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Summoner
Boek

Summoner (2017-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Taran Matharu