Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Peppa dokters en verplegers
Boek

Peppa dokters en verplegers (2020)/ vertaling [uit het Engels]: Big Balloon BV

Vandaag is het een spannende dag voor Varkentje Peppa en haar vriendjes! Dokter Bruinbeer en verpleegster Vos komen langs op school. Ze vertellen de kinderen hoe ze fit en gezond kunnen blijven. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vandaag is het een spannende dag voor Varkentje Peppa en haar vriendjes. Dokter Bruinbeer en verpleegster Vos komen langs op school. Ze vertellen de kinderen hoe ze fit en gezond kunnen blijven. Eerst gaan ze buiten spelen, ze moeten een hindernisbaan afleggen waarbij Peppa zich bezeert. Gelukkig valt de schade mee! Daarna gaan ze even iets eten, nadat ze hun handen hebben gewassen. Tot slot verkleden de kinderen zich als dokters en verplegers. Eenvoudig, verantwoord verhaaltje, waarin de nadruk ligt op het belang van fit en gezond zijn. Er wordt wel gesproken over gezond eten, maar wat dat inhoudt komt verder niet aan bod. De pagina's zijn geheel bedrukt en de illustraties vrolijk en kleurrijk. Afgebeelde voorwerpen, dieren en dingen zijn steeds in een zachte tint omlijnd en ogen vriendelijk. De tekst is in en rond de illustraties geplaatst. Deel uit de uitgebreide serie 'Peppa', gebaseerd op de gelijknamige animatieserie van NickJr. De delen worden in verschillende formaten en uitvoeringen uitgebracht, dit deel is gebonden en wat groter (28 cm). Op de Engelstalige site www.peppapig.com staat nog veel meer informatie over het aardige varkentje, bovendien zijn er tal van leuke activiteiten te vinden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047870319

Titel Peppa dokters en verplegers
Uniforme titel Peppa houdt van dokters en verplegers
Instelling /Big Balloon, Haarlem
Secundaire auteur Neville Astley ; Mark Baker
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Big Balloon Publishers, 2020
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tussen Peppa en dokters staat een hart - Verhaal gebaseerd op de tv-serie "Peppa Pig", gemaakt door Neville Astley en Mark Baker - Vertaling van: Peppa loves doctors and nurses. - Ladybird Books Ltd, 2015
ISBN 9789047870319
PPN 428206387
Thematrefwoord Schoolleven ; Doktersbezoeken ; sport
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Peppa
Boek

Peppa (2013-...)

vol.
Uitgeleend