Cruise control
DVD

Cruise control (2020)/ regie Rudi Van den Bossche

Een filmregisseur van wie de carrière al jaren in het slop zit, grijpt de kans aan om eindelijk de film van zijn leven te maken, een remake van een romantische komedie uit 1957.

Recensie

Vlaamse komedie van Rudi Van Den Bossche (Bingo; Olivetti 82) met onder meer Gene Bervoets (Tabula Rasa; Oude liefde), Charlotte Anne Bongaerts, Peter Bulckaen en Lucas Van den Eynde. Het gaat al jaren slecht met de carrière van filmregisseur Serge Gabriëls (Van den Eynde) en ook zijn liefdesleven is niets sinds hij zijn werk verkoos boven zijn vriendin, nu dus zijn ex. Wanneer hij opdracht krijgt om een reclamefilm te maken voor een cruiseboot grijpt hij de kans aan om eindelijk de film van zijn leven te maken, een remake van een romantische komedie uit 1957. Met een inderhaast samengestelde crew vertrekt hij naar de Ionische Zee, wat mede door zijn leugens leidt tot veel verwikkelingen. Ruben Aerts (Nieuwsblad 8-8-'20) ziet: 'oeverloos dobberen'. Eline Debie (Flair 5-8-'20) schrijft: '(...) mooie cast (...) 'Cruise Control' is comedy, en wel van de makkelijkst verteerbare soort. Het 'F.C. De Kampioenen'-gehalte gaat door het dak (...) lichtzinnig entertainment (...)'.

Specificaties

Nederlands | 8719372009215

Titel Cruise control
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rudi Van den Bossche ; Lucas Van den Eynde ; Gène Bervoets
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lucas Van den Eynde, Gene Bervoets, Elke Van Mello. - Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Antares Productions, 2020
ISBN 8719372009215
PPN 43067032X
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Filmwereld
Taal Nederlands