Greenland
DVD

Greenland ([2020])/ directed by Ric Roman Waugh

Als een naderende komeetinslag de mensheid dreigt te vernietigen, krijgt een gezin te horen dat zij zijn geselecteerd om te overleven, mits ze binnen vier dagen vanuit New York Groenland weten te bereiken: een race tegen de klok.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse rampenthriller (2020) van Ric Roman Waugh (Angel has fallen). Met Gerard Butler (The phantom of the opera, Law abiding citizen), Morena Baccarin (Deadpool) en Scott Glenn (The hunt for red October). Een komeetinslag dreigt de gehele mensheid weg te vagen. Een man hoort dat hij en zijn gezin zijn geselecteerd om te overleven: hij heeft vier dagen de tijd om zichzelf en zijn gezin in veiligheid te brengen in een geheime militaire bunker in Groenland. Maar ze zijn in New York en chaos heerst alom. Een race tegen de klok. Beoordeling IMDb: 6,3. Elise van Dam (Parool 11-11-'20): 'niet die enge komeet maar de medemens is het grootste gevaar'. Ronald Rovers (Trouw 12-11-'20): 'een fascinerende film. Niet omdat hij goed is maar omdat hij moeiteloos heenstapt over het morele monstrum in het midden van dit apocalyptische verhaal' (2 sterren). Marieke de Vries (Cinemagazine 13-11-'20): 'De boodschap (...) ligt er dik bovenop: een crisissituatie kan zowel het beste als het slechtste in de mens naar boven halen' (2,5 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 11-11-'20): 'Het acteerwerk is soms houterig, net als de dialogen, maar verder zit Greenland degelijk in elkaar. De wereld wordt grondig vernield en toch is de uitkomst bevredigend - precies zoals het hoort' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461877505

Titel Greenland
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ric Roman Waugh ; Gerard Butler ; Morena Baccarin
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2020] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gerard Butler, Morena Baccarin, Andrew Bachelor. - Engels gesproken, Frans nagesycnchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Thunder Road Films, 2020
ISBN 9789461877505
PPN 43067080X
Genre thriller
Thematrefwoord Rampen ; Apocalyps
Taal Engels