The spy
DVD

The spy (2020)/ directed by Jens Jonsson

In 1942 legt de beroemde filmster Sonja Wigert contact met Josef Terboven, Reichskommissar in Noorwegen. Haar dubbelleven als spionne stelt haar voor een moeilijke keuze.

Aanwezigheid

Recensie

Spionagedrama van de Zweedse regisseur Jens Jonsson (Snabba cash III), gebaseerd op een periode uit het leven van de Noors-Zweedse actrice Sonja Wigert (1913-1980). Wigert is in 1940 een beroemde filmster in Scandinavië. Ze wordt als spionne gerecruteerd door de Zweedse geheime dienst. Als in 1942 haar zieke vader in bezet Noorwegen gevangen genomen wordt door de Duitsers, vertrekt Wigert naar Oslo en legt contact met Reichskommissar Josef Terboven (Alexander Scheer) in de hoop hem vrij te krijgen. De Duitsers kunnen haar goed gebruiken voor hun oorlogspropaganda en ze wordt al snel de minnares van Terboven, maar hij wil haar ook als spionne inzetten. Ze krijgt te maken met geruchten en bedreigingen en haar dubbelleven maakt dat ze een rigoreuze beslissing moet nemen in de hoop de liefde van haar leven te kunnen behouden. Ellen E. Jones (theguardian.com) schrijft dat de film vergelijkbaar is met 'Black book' van Paul Verhoeven. Zij noemt het een aangename spionagethriller, mooi gemaakt, boeiend en soms aangrijpend.

Specificaties

Noors | 8720289070151

Titel The spy
Uniforme titel Spionen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jens Jonsson ; Ingrid Bolsø Berdal ; Rolf Lassg°ard
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Lassg°ard. - Noors, Duits, Engels en Zweeds gesproken, ondertiteld in het Nederlands - Videoversie van de film: Noorwegen : Legende Films, 2019 - Oorspronkelijke titel: Spionen
ISBN 8720289070151
PPN 43063997X
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Spionnen ; Filmactrices
Taal Noors