Corpus Christi
DVD

Corpus Christi ([2020])/ een film van Jan Komasa

Daniel ervaart een religieuze roeping terwijl hij in de gevangenis zit. Wanneer hij vrij komt wordt hij in een dorpje aangezien voor een priester.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Jan Komasa (Warsaw 1944; Suicide room) met Bartosz Bielenia in zijn eerste grote filmrol. De twintigjarige Daniel zit in een gesloten jeugdinrichting vanwege moord. Hij krijgt een religieuze roeping, maar kan vanwege zijn criminele verleden niet toegelaten worden op het seminarie. Na zijn vrijlating moet hij in een timmerfabriek gaan werken, maar hij komt in een dorp terecht waar hij wordt aangezien voor een priester. Daniel grijpt zijn kans om priester te worden en verovert door zijn onorthodoxe methodes de harten van de parochianen. Er ontstaan echter conflicten als hij zich bemoeit met de nasleep van een tragisch verkeersongeluk. De recensenten geven 3-5 sterren. Peter de Bruijn (NRC 6-10-'20) concludeert: 'Corpus Christi is een ongemakkelijke mix van effectief realisme en tamelijk woest en sentimenteel effectbejag.' VPRO Cinema (vprogids.nl): 'Aangrijpend drama (...) Acteur Bielenia is - met zijn grote, wijd opengesperde ogen en nerveuze lichaam - perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama (hard in de jeugdinrichting, hoopvol in het dorpje) vakkundig af. Het fraaie, strakke camerawerk is van Piotr Sobocinski jr.' Genomineerd voor de Oscar voor Beste internationale film.

Specificaties

Pools | 5425037941495

Titel Corpus Christi
Uniforme titel Boze Cialo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jan Komasa ; Bartosz Bielenia ; Eliza Rycembel
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna. - Pools gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Polen : Aurum Film, 2019 - Oorspronkelijke titel: Boze Cialo
ISBN 5425037941495
PPN 430791844
Genre rooms-katholiek milieu
Thematrefwoord Priesters
Taal Pools