Noorwegen
Boek

Noorwegen ([2021])/ vertaling [uit het Frans] Liesbet Coppens, 2020 Imago Mediabuilders, directeur van de reeks en auteur Philippe Gloaguen

Toeristische reisgids.

Aanwezigheid

Recensie

Deze 'Trotter' biedt een heleboel informatie voor een reis naar Noorwegen. De gids heeft een zeer sobere vormgeving zonder veel foto's, maar wel vormgegeven in de stijl van 'Trotter', met een overzichtelijkere kleurendruk en een rustigere bladspiegel. Eerst krijg je een overzichtskaart van het land, praktische informatie en een hoofdstuk over klimaat, vervoer, geschiedenis, eten, cultuur, de taal etc. Het tweede deel gaat gedetailleerd in op de verschillende regio's, van Zuid-Noorwegen tot de Noordkaap. Veel aandacht gaat naar steden als Oslo en Bergen, maar de focus ligt uiteraard op de imposante natuur. Bij elke bestemming krijg je algemene en praktische informatie, een stuk geschiedenis, een gekleurd kader met adressen om te eten, drinken en slapen, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar is ook een plattegrond opgenomen. Achteraan volgt een register. Een handige gids, die zich vooral richt tot backpackers. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401466295 | 496 pagina's

Titel Noorwegen
Auteur Philippe Gloaguen
Secundaire auteur Liesbet Coppens
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021] - Houten : Uitgeverij Terra Lannoo
Overige gegevens 496 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2000 - Met register - Vertaling van: Norvège. - Paris : Hachette. - (Le Routard). - Eerder verschenen in: Norvège, Suède, Danemark. - Paris : Hachette, 1999. - (Le guide du Routard)
ISBN 9789401466295
PPN 430567820
Rubriekscode Noorwegen 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noorwegen; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Noorwegen

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol.
Uitgeleend