Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ontdek de wereld van insecten
Boek

Ontdek de wereld van insecten kijk achter het flapje! ([2020])/ tekst: Cristina Peraboni en Cristina Banfi, illustraties: Margherita Borin ; vertaling [uit het Engels]: Ria de Koning

Ontdek van alles over insecten onder de vele flapjes en in de vele tekeningen. Bekijk onder meer hoe bijen, lieveheersbeestjes en kevers leven. Met bladzijden van dun karton en illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De wereld van insecten ontdekken? Dat doe je met dit van oorsprong Italiaanse boek in royaal A4-formaat, met stevige kartonnen bladzijden, twee afgeronde hoeken en een heleboel flapjes van dun karton. Na een dubbele pagina met algemene informatie over insecten (o.a. kleur, vorm, vindplek, soort) krijgen enkele insecten een eigen dubbele pagina. Volg de bijen in een korf en speur naar lieveheersbeestjes waarvan veel mensen denken dat ze geluk brengen. Leer over de verharde dekschilden van kevers, de metamorfose van rups tot vlinder, lees over een mierenkolonie, zoek spinnen in een web, kijk ondergronds en naar insecten in de nacht. Niet vermeld wordt dat spinnen in de biologie geen insecten zijn, maar wel behoren tot dezelfde orde, de geleedpotigen. Feiten en weetjes worden in tekstblokken aangereikt, alles in hoofdletters - voorlezen, hulp bij lezen of verder toelichten is gewenst! Ook zonder tekst is er van alles te zien, te speuren en te leren: mooie, grote platen in zachte, realistische streken en kleuren vormen de ondergrond voor de flapjes. Speuren, openen, kijken en lezen, een uitnodiging om zelf te gaan ontdekken! Ietwat kwetsbaar bij veelvuldig flapjesgebruik; aansprekende uitgave voor jonge natuurontdekkers. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021577913

Titel Ontdek de wereld van insecten : kijk achter het flapje!
Auteur Cristina Peraboni
Secundaire auteur Cristina Banfi ; Margherita Borin ; Ria de Koning
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Lift the flap : discover the world of bugs. - Milan : White Star Kids®, (c)2018
ISBN 9789021577913
PPN 42782401X
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten; Beweegbare boeken ; Honingbijen ; Lieveheersbeestjes ; Kevers ; Vlinders ; Mieren ; Spinnen (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten