Leuke dagelijkse dingen tekenen
Boek

Leuke dagelijkse dingen tekenen boordevol inspiratie, tips en technieken om goed te leren tekenen ([2020])/ Flora Waycott, vertaling [uit het Engels]: Marthe Philipse ; redactie: Simone Bassie

Teken dingen die je rondom het huis tegenkomt, zoals kleding, plantjes, lampen en een fiets. Stapsgewijze uitleg met tekeningen, van het tekenen en inkleuren met kleurpotloden en gouache. Lees ook over de kleurenleer, technieken en materialen en media. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dat tekeninspiratie overal om je heen is, laat dit boek goed zien. De vier thema's (in huis, in de natuur, je dagelijkse omgeving en je eigen buurt) reiken meer dan honderd mogelijkheden aan om te tekenen. Zoals kleding, huisdieren, spullen uit de keuken, planten, insecten, bureauspullen en een buurtplattegrond. Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je een tekening opbouwt. In de vingeroefeningen zijn het lijntekeningen van voorwerpen en in de tekenlessen wordt ook het inkleuren met kleurpotloden en/of gouache uitgelegd. Daarnaast zijn er extra voorbeelden van lijntekeningen om na te tekenen of over te trekken. De spontane kleurrijke stijl, die zij zelf beschrijft als verfijnd en lief, heeft geen nadruk op het moeilijke perspectief-aspect en maakt het daardoor uitnodigend om mee te gaan tekenen. Met de uitleg over het gebruik van de materialen en ideeën voor het maken van een zigzagboekje, een wenskaart met envelop en een boekenlegger is het al met al een inspirerend boek om direct aan de slag te gaan. Sommige voorbeelden zullen jongeren wat minder tot de verbeelding spreken. Voor volwassenen en jongeren van ca. 13 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463594707 | 128 pagina's

Titel Leuke dagelijkse dingen tekenen : boordevol inspiratie, tips en technieken om goed te leren tekenen
Auteur Flora Waycott
Secundaire auteur Marthe Philipse ; Simone Bassie
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2020]
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Draw every little thing. - Quarto Publishing plc, (c)2019
ISBN 9789463594707
PPN 427782899
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen