The oddlympics
Boek

The oddlympics ([2020])/ by David Slavin, illustrated by Adam J.B. Lane ; based on characters by David Slavin and Daniel Weitzman

Oddonis en zijn vrienden zijn geen echte atleten. Ze zijn dan ook niet enthousiast als de Romeinse school hun uitdaagt voor een een wedstrijd touw trekken. Daarna besluiten oppergoden Zeus en Jupiter dat er een Godlympics komt. Wie de winnaar is, mag op de Olympus blijven wonen! Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel in de reeks Odd gods, na 'Odd gods' (2019 en 'The oddyssey'* (2020). Deze keer draait het niet enkel om de Griekse goden en de 'gekke' godenkinderen, maar ook over de Romeinse goden en hun even 'gekke' godenkinderen. Oddonis (het slimme tweelingbroertje van Adonis) heeft zijn tegenvoeter in Oddpollo (het slimme broertje van Apollo) die sprekend op elkaar lijken in plaats van op hun tweelingbroers enzovoort. Als de Romeinse Middenschool met touwtrekken wint van de Griekse Middenschool spreken de oppergoden Zeus en Jupiter af dat er een dag van sport zal zijn, de Godlympics. De winnaar mag op de Olympus blijven wonen, en de andere partij moet vertrekken. Gelukkig lossen de kinderen het kinderachtige gebeuren voor de volwassen op. Verhaal vol leuke gebeurtenissen en grappen (ook voor volwassen voorlezers, zo is Uberous de chauffeur van de Romeinen en zegt godin Nike 'Just do it'). Geïllustreerd met veel grappige stripachtige tekeningen in grijstinten en in veel verschillende formaten en vormen die doen denken aan een stripverhaal. In veertig korte hoofdstukken (en een epiloog) wordt de lezer in sneltreinvaart door het verhaal meegenomen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9780062839572 | 223 pagina's

Titel The oddlympics
Auteur David Slavin
Secundaire auteur Adam J.B. Lane
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Harper, am imprint of HarperCollinsPublishers, [2020]
Overige gegevens 223 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9780062839572
PPN 430471521
Genre historische roman - humoristische roman - sport
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Griekse Oudheid ; Olympische Spelen ; Wedstrijden ; Schoolleven
Taal Engels

Relaties/Serie

Odd gods
Boek

Odd gods (2019-...)

vol. 3
Uitgeleend
David Slavin