Summerland
DVD

Summerland ([2021])/ written and directed by Jessica Swale

Als een Britse vrouw in 1940 tegen haar zin een uit Londen geëvacueerde jongen in huis opneemt ontstaat er toch een band tussen hen, maar komen ook geheimen uit haar verleden aan het licht.

Aanwezigheid

Recensie

Brits oorlogsdrama (2020) van Jessica Swale. Met Gemma Arterton (Prince of Persia: the sands of time), Gugu Mbatha-Raw (Belle), Penelope Wilton (Matchpoint) en Tom Courtenay (45 years). Een vanwege de Blitz uit Londen geëvacueerde jongen wordt bij een vrouw in Kent ondergebracht die daar niet blij mee is; toch ontstaat er een band. Door hun groeiende vriendschap komen geheimen uit haar verleden aan het licht. Beoordeling IMDb: 6,9. Sabeth Snijders (NRC 11-8-'20): 'Summerland is ambitieus. Behalve over oorlog gaat het over lesbische relaties in de jaren twintig (...) Het probleem is dat over alles zo goed lijkt nagedacht, dat het wel heel netjes en braaf in elkaar past. Summerland ervaar je daardoor eerder als een degelijke jeugdfilm dan als historisch drama' (3 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 12-8-'20): 'Prima chemie in Jessica Swales debuut, dat braver is dan de regisseur bedoelde (...) wil (...) graag tegendraads zijn (...) er is een belangrijke rol weggelegd voor een interraciale relatie tussen twee vrouwen op het Britse platteland, en een schoolmeisje dat zich weigert te gedragen zoals het hoort' (3 sterren). VPRO Cinema: 'oerdegelijke Summerland is daarmee soms wat voorspelbaar en (te) gekunsteld, maar de hoofdrol van Arterton en de sterke cast maken veel goed' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461877543

Titel Summerland
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jessica Swale ; Gemma Arterton ; Gugu Mbatha-Raw ; Penelope Wilton
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Shoebox Films, 2020
ISBN 9789461877543
PPN 43081349X
Genre historische roman - oorlogsroman - sociale roman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Lesbische vrouwen
Taal Engels