Opgewekt naar de eindstreep
Grote Letter Boek

Opgewekt naar de eindstreep het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar : roman (december 2020)/ Hendrik Groen

Met de nodige zelfspot bespreekt de 90-jarige Hendrik Groen, bewoner van een verzorgingshuis in Bergen aan Zee, de gebeurtenissen in zijn kleiner wordende wereld.

Aanwezigheid

Recensie

Voormalig bovenmeester Hendrik Groen woont inmiddels in een verzorgingshuis in Bergen aan Zee. Hij wordt vergeetachtig en gaat weer in zijn dagboek schrijven als geheugensteun. Met enige regelmaat schrijft Hendrik over zijn medebewoners, zijn vriendenclub en over zijn leven in coronatijd. Een speciale plek is er voor vriendin Leonie, adoptief kleindochter Frida en de reu Juffrouw Jansen die hij erfde van zijn vriend Evert. Alzheimer neemt steeds meer bezit van Hendrik maar hij wil een vrolijke, goed geklede man met dementie zijn. Het lukt redelijk tot een longontsteking en een hittegolf het proces van zijn afnemende gezondheid versnellen waardoor Leonie het dagboek afrondt op zaterdag 5 september 2020. Dit boek is het zelfstandig te lezen slot op de bestsellers 'Pogingen iets van het leven te maken' (2014) en 'Zolang er leven is' (2016), die de NS Publieksprijs wonnen. Hendrik Groen is een pseudoniem. De auteur lukt het weer om op een humoristische maar ook ontroerende manier de persoon van Hendrik Groen en de mensen rond hem kleur te geven. Een aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789029094320 | 504 pagina's

Titel Opgewekt naar de eindstreep : het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar : roman
Auteur Hendrik Groen
Type materiaal Grote Letter Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, december 2020
Overige gegevens 504 pagina's - 24 cm
Annotatie 1e druk: juni 2019 - Met grote letter gedrukt
ISBN 9789029094320
PPN 430814518
Thematrefwoord Verzorgingstehuizen
Taal Nederlands