Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Bende van de Zwarte Pijl
Boek

De Bende van de Zwarte Pijl ([2021])/ Geronimo Stilton, tekst: Robert Louis Stevenson, vrij bewerkt door Geronimo Stilton ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; redactie: Margherita Banal, Sarah Rossi, Patrizia Puricelli, Maria Ballarotti en Roberto Bianchi ; illustraties binnenwerk: Ivan Bigarella (ontwerp) en Edwyn Nori (kleur)

Dick Shelton heeft in het vijftiende-eeuwse Engeland trouw beloofd aan heer Daniël, die hem heeft opgevoed als zijn eigen zoon toen Dicks vader overleed. Maar verdient de kasteelheer zijn trouw wel? Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Geronimo Stilton vertelt over Dick Shelton, die trouw heeft beloofd aan heer Daniël toen deze, na de dood van Dicks vader, de zorg voor hem op zich nam. Maar verdient heer Daniël zijn loyaliteit? Verraderlijke incidenten zorgen voor twijfel. Een brief van De bende met de zwarte pijl waarin staat dat Harry Sheltons bloed (ook) aan heer Daniëls poten kleeft, een kleine knager die zegt ontvoerd te zijn door heer Daniël en dominee Olivier die toegeeft dat hij bang is voor heer Daniël en Dick dus niet durft te helpen. Tel daar een liefdesavontuur met Joanna bij op, Dick die lid wordt van De bende van de zwarte pijl, een nachtelijke aanval vanaf het strand én een huwelijk, en het klassieke avontuur uit de vijftiende eeuw is compleet. Deel uit de uitgebreide reeks van bewerkingen van klassiekers van het Italiaanse auteurs- en illustratorencollectief, dat hiermee op de alom bekende wijze in woord én beeld hoopt de liefde voor jeugdliteratuur bij jonge lezers aan te wakkeren. Een veelheid aan verhaallijnen, af en toe verrassend onnavolgbaar of voorspelbaar - maar dat zal de vele fans niet deren. Met inhoudsopgave en een korte biografie van Robert Louis Stevenson. Op de schutbladen zijn schetsen van de hoofdfiguren te zien. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249646 | 215 pagina's

Titel De Bende van de Zwarte Pijl
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Robert Louis Stevenson ; Dorette Zwaans ; Margherita Banal ; Ivan Bigarella ; Edwyn Nori ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2021]
Overige gegevens 215 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: La Freccia Nera. - Casale Monferrato : Piemme, (c)2018
ISBN 9789059249646
PPN 432186514
Genre historische roman - avonturenroman
Thematrefwoord Ridders ; Trouw ; Weeskinderen ; Verraad ; Benden
Taal Nederlands