Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Uitzicht
Boek

Uitzicht het onstuimige leven van Adri de Visser : verlamd én blind na een overval in Afrika (november 2020)/ Julia van Miltenburg

Het levensverhaal van natuurfotograaf Adri de Visser (1961), die in Nairobi wordt neergeschoten, waardoor hij voor de rest van zijn leven bijna helemaal verlamd is en nauwelijks meer iets ziet, maar als Jehova's getuige kracht put uit zijn geloof.

Aanwezigheid

Recensie

De Visser (1961) trekt met zijn vrouw Regine door Afrika om natuurfoto's te maken. In Nairobi wordt hij neergeschoten en beroofd en is voor de rest van zijn leven bijna helemaal verlamd en ziet nauwelijks meer iets. Zijn achternichtje Julia van Miltenburg (1996, orthopedagoog) schrijft zijn levensverhaal (haar debuut) op. Het beschrijft zijn jeugd, het reizen, het ongeluk, de revalidatietijd en het leven met beperkingen. Zij wilde optimisme de boventoon laten voeren en dat is gelukt. Adri is Jehova's getuige en put kracht en richting uit het geloof, zonder dat het in het boek een grote rol speelt. Er zijn ook brieven en gesprekken opgenomen van Regine en hulpverleners. De wijze van hulp bieden en vragen en boosheid na de overval komen uitgebreid aan de orde. Leerzaam en wellicht herkenbaar voor hulpverleners, familie en lotgenoten. Achterin staan enkele zwart-witfoto's. De Visser woont in Harderwijk. Deze biografie kreeg veel regionale en enige landelijke aandacht van de pers. Van De Visser bij dezelfde uitgeverij: fotoboek 'Africa together' (2014).

Specificaties

Nederlands | 9789081696548 | 160 pagina's

Titel Uitzicht : het onstuimige leven van Adri de Visser : verlamd én blind na een overval in Afrika
Auteur Julia van Miltenburg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hoenderloo] : Vermeer Publishing, november 2020
Overige gegevens 160 pagina's - foto's - 22 cm
ISBN 9789081696548
PPN 430213964
Rubriekscode 760.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fotografen; Afrika; Verhalen ; Aanslagen (misdaad); Kenia; Verhalen
Trefwoord Harderwijk
Fotografen
Jehova's Getuigen
Misdrijven
Lichamelijk Gehandicapten
Lichamelijk Gehandicaptenzorg
Blindenzorg
Thuiszorg
Gezondheidszorg
Persoonsnaam Visser, de Adri (1961-)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Fotografen