De menselijke tragedie
Boek

De menselijke tragedie een nieuwe reis door Hel en Vagevuur, vrij naar Dante Alighieri (2020)/ geschreven door Hans van Cuijlenborg, met illustraties van Fred Marschall

In de moderne tijd legt de hoofdpersoon, net als Dante in 'De goddelijke komedie', een reis door de onderwereld af, nu als menselijke tragedie.

Aanwezigheid

Recensie

Een vertelling naar aanleiding van Dante's 'De goddelijke komedie', waarbij de verteller per ongeluk in de onderwereld terechtkomt en door Lucianus wordt rondgeleid. Alles is behoorlijk aangepast en veranderd sinds Dante's reis, want de moderne tijd heeft zijn intrede gedaan, met verwijzingen naar het klimaat, de verhoudingen in de wereld en nieuwe opvattingen. Soms is het geestig beschreven, maar door de vele verwijzingen naar het oorspronkelijke werk, inclusief citaten in het Italiaans en vertaald in het Nederlands, vraagt het wel enige voorkennis van de 'De goddelijke komedie'. Het is daardoor geen gemakkelijk werk. Fraaie illustraties van Fred Marschall verluchten het boekje. De auteur (1946) is neerlandicus en schreef eerder de historische roman 'Het stinkende goud' (2016).

Specificaties

Nederlands | 9789059973237 | 95 pagina's

Titel De menselijke tragedie : een nieuwe reis door Hel en Vagevuur, vrij naar Dante Alighieri
Auteur Hans van Cuijlenborg
Secundaire auteur Fred Marschall
Type materiaal Boek
Uitgave Leiden : Primavera Pers, 2020
Overige gegevens 95 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789059973237
PPN 427824591
Genre historische roman
Taal Nederlands