The Sommerdahl murders. Seizoen 1
DVD

The Sommerdahl murders. Seizoen 1 ([2020])/ Lolita Bellstar

Rechercheur Dan Sommerdahl, zijn vrouw Marianne die op het technisch laboratorium werkt en zijn collega Flemming Torp lossen samen moorden op in de Deense kustplaats Helsingør.

Aanwezigheid

Recensie

Deense detectiveserie (2020), bedacht door Lolita Bellstar naar boeken van de Deense misdaadauteur Anna Grue. De serie draait om drie hoofdrolspelers: rechercheur Dan Sommerdahl, zijn vrouw Marianne die op het technisch laboratorium werkt en zijn collega Flemming Torp. In de Deense kustplaats Helsingør lossen ze samen moordzaken op. Met Peter Mygind (Borgen, Those who kill), Laura Drasbæk (The Killing) en André Babikian. Seizoen 1 bestaat uit 4 dubbelafleveringen. 1. De viering van hun 25-jarig huwelijksfeest wordt verstoord door een moordzaak als het lijk van een jonge vrouw wordt gevonden bij kasteel Kronborg. Bij de lijkschouwing wordt een schokkende ontdekking gedaan. 2. Op de markt wordt het lijk van een vrouw gevonden, die onlangs een grote geldprijs heeft gewonnen. 3. De moord op de eigenaar van een architectenbureau. 4. De moord op een medewerker van de noodlijdende lokale voetbalvereniging. Beoordeling IMD: 6,0. Brad Newsome (Syndey Morning Herald 31-7-'20: De serie gaat net zo veel over hun relatie als over de moordzaken. Tim Appelo (AARP Movies for Grownups 2-7-'20): De subplot over het liefdesleven is nogal matig, maar het speurwerk is van Scandinavische kwaliteit. Joel Keller (Decider 6-7-'20): Iets meer gecompliceerde versie van een CBS-serie.

Specificaties

Deens | 5407003482508

Titel The Sommerdahl murders. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kenneth Kainz ; Laura Drasbæk ; André Babikian ; Anna Grue
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Laura Drasbæk, André Babikian, Anna Grue. - Regisseurs onder anderen: Kenneth Kainz. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op romans van Anna Grue - Videoversie van de televisieserie: Denemarken : Sequoia Sommerdahl, (c)2020
ISBN 5407003482508
PPN 430896700
Genre detectiveroman
Taal Deens

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
The Sommerdahl murders
Boek

The Sommerdahl murders (2020-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend