De vrouwen aan wie ik 's nachts denk
Boek

De vrouwen aan wie ik 's nachts denk reizen in het voetspoor van mijn heldinnen ([2021])/ Mia Kankimäki, vertaald uit het Fins door Anton Havelaar

Verslag van een reis in de voetsporen van negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigsters, met portretten van andere bijzondere vrouwen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur (1971) schreef dit boek (uit 2018) nadat ze haar baan had opgezegd en haar huis had verkocht om een vrij en ongebonden leven te kunnen leiden. Tijdens slapeloze nachten denkt ze aan vrouwen die ze bewondert, zoals de schilders Frida Kahlo en Georgia O'Keeffe, kunstenaar Yayoi Kusama, Karen Blixen die een plantage in Afrika runde, schijfster Jane Austen en dichteres-schilderes Ema Saiko. Ze vraagt zich af waar deze vrouwen de moed vandaan haalden en welke adviezen ze haar zouden geven als ze hen zou kunnen ontmoeten. Ze besluit op reis te gaan en in de voetsporen te treden van negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigsters als Nellie Bly, Ida Pfeiffer, Mary Kingsley en Isabella Bird. Ze bezoekt plekken die belangrijk voor hen waren en belandt zo in het Kenia van Karen Blixen, in het Florence van Sofonisba Anguissola en Lavinia Fontana en in het Japan van Yayoi Kusama. Het resultaat is een meeslepend en zeer persoonlijk reisverslag met portretten van bijzondere vrouwen. Interessant voor liefhebbers van reisboeken en biografieën. Bevat literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789493081826 | 415 pagina's

Titel De vrouwen aan wie ik 's nachts denk : reizen in het voetspoor van mijn heldinnen
Auteur Mia Kankimäki
Secundaire auteur Anton Havelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2021]
Overige gegevens 415 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Naiset joita ajattelen öisin. - Helsinki : Otava, (c)2018
ISBN 9789493081826
PPN 429412541
Rubriekscode 315.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Geschiedenis; Verhalen ; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen