Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Fantastische reddingsmissie
Boek

Fantastische reddingsmissie (2021)/ Zanib Mian, geïllustreerd door Nasaya Mafaridik

Wanneer de juf van Omar (ik-persoon) op een dag niet op school verschijnt, is hij bang dat er iets vreselijks is gebeurd. Ze is vast ontvoerd door aliens! Samen met zijn vrienden gaat hij op onderzoek uit. Met veel grappige stripachtige zwart-wittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het derde boek over Omar stort hij zich samen met zijn beste vrienden in een nieuw avontuur. Als zijn favoriete juf op een dag niet op school verschijnt, denkt Omar dat er iets ergs aan de hand is. De jongens gaan op onderzoek uit, en al snel vermoeden ze dat de juf door aliens ontvoerd is. Later reist Omar af naar Pakistan voor een bruiloft, waar hem een enorme verrassing te wachten staat. De serie 'Planeet Omar' sluit perfect aan bij de roep om meer diverse kinderboeken. Een goed verhaal, geweldige illustraties en een hoofdpersoon met ouders uit Pakistan: dit boek zal voor veel kinderen de zo gewenste identificatie bieden! Omar heeft een kleurtje en hij is islamitisch. Maar belangrijker nog: hij is een gewone jongen, die grappige avonturen beleeft en moet omgaan met bezorgde ouders, een oudere zus en nieuwsgierige meiden uit zijn klas. Nasaya Mafaridiks illustraties hebben dikke lijnen, zijn grappig en talrijk. Op bijna elke pagina wordt de tekst versierd door tekeningen, of wordt er gespeeld met lettergroottes. De speelse opzet, die doet denken aan 'Het leven van een loser', maakt het avontuurlijke verhaal ook zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021420790 | 245 pagina's

Titel Fantastische reddingsmissie
Auteur Zanib Mian
Secundaire auteur Nasaya Mafaridik ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2021
Overige gegevens 245 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Edward van de Vendel - Vertaling van: Incredible rescue misson. - London : Hodder Children's Books, (c)2021. - (Planet Omar)
ISBN 9789021420790
PPN 430513283
Genre avonturenroman - islamitisch milieu
Thematrefwoord Verdwijningen ; Onderwijzeressen ; Reddingsoperaties ; Pakistan ; Islam
Taal Nederlands