Zullen we vriendjes zijn?
Boek

Zullen we vriendjes zijn? (2021)/ geschreven door Sam McBratney, met tekeningen van Anita Jeram ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Hazeltje gaat zelf op ontdekkingstocht als Grote Haas het te druk heeft. Zo ontmoet hij sneeuwhaas Sterre van de Wolkenberg. Samen spelen is toch leuker! Dat gaat goed, totdat ze zich allebei verstoppen. Prentenboek met waterverfillustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuw prentenboek over de wereldberoemde Hazeltje, het jonge haasje uit de klassieker 'Raad eens hoe veel ik van je hou?'. Op een dag heeft Hazeltje veel zin om te spelen, maar zijn vader heeft het druk. Dus besluit hij zelf maar op zoek te gaan naar wat leuks. Hij ziet zichzelf in het water, hij ziet zijn schaduw: telkens weer een 'andere ik'. Maar dan vindt hij plots iets veel leukers: een écht iemand, een andere haas! Samen met Sterre, het kleine, witte haasje van de Wolkenberg, speelt hij tikkertje, ze bouwen en graven, en spelen verstoppertje. Dat gaat alleen niet helemaal goed, als ze allebei besluiten te verstoppen in plaats van te zoeken. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed. De klassieke illustraties in zachte bruin-, groen- en blauwtinten zijn rustig en aantrekkelijk, de tekst bestaat uit heldere, korte zinnen. Vertaling van 'Will you be my friend?'*. Een lief verhaal over vriendschap, dat fans van het zoete 'Raad eens hoeveel ik van je hou?' zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713067

Titel Zullen we vriendjes zijn?
Auteur Sam McBratney
Secundaire auteur Anita Jeram ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Will you be my friend? - London : Walker Books and subsidiaries, 2020
ISBN 9789047713067
PPN 43033740X
Thematrefwoord Vriendschap ; Spelen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands