Vogelaars zijn romantici
Boek

Vogelaars zijn romantici 70 verhalen over 70 jaar vogelaarsbestaan ([2020])/ Gerard Ouweneel, met tekeningen van Elwin van der Kolk ; redactie: Joep Harmsen

Verhalen uit de vogeldagboeken van vogelkenner en -beschermer Gerard Ouweneel (1937) over vogelwaarnemingen, -excursies, -congressen en ontmoetingen in Nederland en in verre buitenlanden.

Aanwezigheid

Recensie

De vogeldagboeken van auteur, vogelkenner en -beschermer Gerard Ouweneel (1937) die hij sinds zijn jeugd bijhoudt, staan zo vol waarnemingen, excursies en congressen in eigen land en in verre buitenlanden dat hij ook de vogels in zijn tuin kan verbinden aan een prachtig verhaal. Ook in de tuin doet hij mooie waarnemingen. Vele vogels en vele vogelaars komen langs in de verhalen. Humoristische beschrijvingen van hoe ze in 'stampede' op een zeldzame vogel, die nog op hun lijstje moet, afgaan. Een boek vol nostalgie, met herinneringen aan vogelaars en uit zijn jeugd in de jaren vijftig, toen hij nog niet beschikte over een verrekijker. Maar juist de ontdekkingen uit die tijd, zoals de purperreiger, zijn hem het meest bijgebleven. De verbeelding achter de werkelijkheid (de romantiek?) speelt een grote rol bij het bepalen welke 'graalsoorten' de vogelaar heeft. Bepaalde vogels geven een bepaald gevoel en voor die vogels, zoals o.a. grote kiekendief, lachstern of morinelplevier, gaat de auteur, ook nu hij op leeftijd is, nog graag op 'pelgrimage' door het hele land om ze te zien. Met mooie zwart-wittekeningen van Elwin van der Kolk en waar nodig een literatuurlijstje.

Specificaties

Nederlands | 9789050117654 | 272 pagina's

Titel Vogelaars zijn romantici : 70 verhalen over 70 jaar vogelaarsbestaan
Auteur Gerard Ouweneel
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Elwin van der Kolk ; Joep Harmsen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 272 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789050117654
PPN 427657555
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogelaars; Nederland; Verhalen ; Vogels; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogelaars