Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ridder Tim wil een draak
Boek

Ridder Tim wil een draak (2020)/ Judith Koppens & Eline van Lindenhuizen

Tim mag van zijn moeder een huisdier. Tim is een stoere ridder en dus wil hij een draak. Maar die zijn er in de dierenwinkel niet. Ze verkopen wel andere dieren. Maar Tim wil een Draak. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tim mag van zijn moeder een huisdier. Tim speelt graag dat hij een ridder is en ridders hebben een draak, dus wil hij er ook een. Samen met mama gaat hij naar de dierenwinkel. De verkoper verkoopt geen draken maar heeft wel schildpadden, konijnen en muizen en die hebben allemaal wel een 'drakeneigenschap'. Maar Tim wil een draak en teleurgesteld verlaat hij met mama de winkel. Dan bedenkt de verkoper dat hij nog een hondje heeft dat Draak heet. Natuurlijk gaat Draak mee naar huis zodat ridder Tim toch zijn eigen draak heeft. Grappig en aandoenlijk verhaal over een eigenwijze kleuter die aanvankelijk erg teleurgesteld is maar uiteindelijk heel blij naar huis gaat omdat hij zijn doel bereikt heeft. Het verhaal laat zich goed voorlezen aan kleuters die zich makkelijk in het verhaal kunnen verplaatsen. De zacht gekleurde illustraties, geschilderd in losse stijl, beslaan steeds een dubbele pagina en vullen het verhaal goed aan. De gezichtsuitdrukkingen zijn sober maar geven de emoties toch goed weer. Op de omslag staat stoere ridder Tim in zijn slaapkamer die volhangt met drakentekeningen. Vrijwel vierkant formaat prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044829907

Titel Ridder Tim wil een draak
Auteur Judith Koppens
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Judith Koppens / illustraties: Eline van Lindenhuizen - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, 2017
ISBN 9789044829907
PPN 430455143
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Ridders
Taal Nederlands