Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste
Boek

Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste ([2020])/ Michel Linthorst, met tekeningen van Angela Damen ; redactie: Jeroen Hoogerwerf

Hondje Peer plast tegen alles en iedereen aan. Professor Buikje is het helemaal zat en denkt erover om Peer weg te doen. Hij zoekt een oplossing, maar of hij daarin slaagt? Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Professor Buikje is druk met het vervaardigen van zijn nieuwe machine. Zijn enige aanspraak is zijn hondje Peer. Omdat de prof nog een schroefje mist, moet hij even naar de winkel. Hij neemt Peer - die heel nodig moet plassen - mee. Dan komt Buikje de burgemeester tegen en verzeilt in een gesprek met hem. Peer houdt het niet langer en plast pardoes tegen de broek van de burgervader aan. De prof gaat direct met die rare hond naar de dierendokter, maar die kan niets bijzonders vinden. Deze gang van zaken herhaalt zich met de nodige variaties een aantal keren en dan is Buikje het zat: Peer moet naar 'het tehuis voor dieren die niet helemaal goed zijn'. Weer thuis mist de geleerde zijn hondje echter enorm en ontdekt hij, dankzij zijn buurmeisje, dat hijzelf de oorzaak was van Peers probleem. Het grappige verhaal, compleet met herhalingen op het thema, heeft nogal wat tekst nodig, waardoor de vaart er niet in komt. De collageachtige kleurenillustraties, meestal over een spread, zijn echter goed geslaagd en dragen het verhaal grotendeels. De titel doet trouwens denken aan het succesvolle prentenboek 'Over de mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft', maar daar kan het bij lange na niet aan tippen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740831

Titel Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste
Auteur Michel Linthorst
Secundaire auteur Angela Damen ; Jeroen Hoogerwerf
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2020]
Overige gegevens 29 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789491740831
PPN 427432634
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Huisdieren ; Egoisme
Taal Nederlands