Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dag & nacht
Boek

Dag & nacht in het regenwoud : een zoekboek dat oplicht in het donker! ([2020])/ illustraties: Paula McGloin

Het regenwoud zit vol leven. Welke dag- en nachtdieren kun je ontdekken die o.a. over de grond kruipen of in de boomtoppen leven? Vrij grote uitgave met twee leporello's van 1.4 meter met kleurenillustraties van dieren in de nacht én overdag. Onder een lamp komt het oerwoud tot leven! Met zoekopdrachten. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het regenwoud wemelt van het leven. Dit grote kijk- en zoekboek (34 cm) bevat een enorme, uitklapbare harmonicapagina (leporello) van ruim 1.4 meter breed die zeven pagina's beslaat. Op beide zijden is een uitgestrekt panorama te zien: de ene kant toont het regenwoud met alle dieren die overdag actief zijn, de andere kant laat het nachtleven zien. Het landschap is afwisselend en gelaagd van opbouw: dichte begroeiingen met weelderige, tropische planten, bloemen en vruchten; watervallen en meren; struiken en bomen. Overal kun je dieren ontdekken: in boomkruinen, hangend aan takken, verstopt achter het gebladerte, zwemmend, vliegend en kruipend op de bodem. Bruisend van leven en kleur. De dieren zijn vereenvoudigd, maar goed herkenbaar afgebeeld. De nachtscène heeft een donkerder kleurpalet, waartegen planten en dieren duidelijk afsteken. Bijzonder is dat een laag oplichtende inkt in het donker o.a. sterren, planten en ogen laat opgloeien als je hem eerst onder een lamp houdt. Voor en achter in het boek is een index van de dier- en plantensoorten in woord en beeld opgenomen. Ook zijn er speciale zoekopdrachten uitgezet. In Ierland bekroond voor de illustraties ('The Irish Design Awards'). Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002272233

Titel Dag & nacht : in het regenwoud : een zoekboek dat oplicht in het donker!
Uniforme titel Dag en nacht : in het regenwoud In het regenwoud
Auteur Paula McGloin
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2020]
Overige gegevens Leporello, (17 ongenummerde pagina's) - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Rugtitel: In het regenwoud - Vertaling van: Day & night : rainforest. - Hongkong : Viction Workshop Ltd., (c)2018
ISBN 9789002272233
PPN 429410042
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden; Fauna ; Tropische regenwouden; Nachtdieren ; Leporello's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Tropische regenwouden