Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Naar het bos in de winter
Boek

Naar het bos in de winter speel, knutsel en ontdek de natuur ([2020])/ Kris Hirschmann, illustraties Marta Antelo ; vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Yvonne Schouten

Ga in de winter op ontdekkingstocht in het bos. Welke dieren en planten vind je? Met knutseltips, onderzoekjes en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi vormgegeven deeltje in de reeks 'De boswachterclub'* die kinderen uitnodigt om gedurende alle seizoenen naar het bos te gaan: dit keer wordt het bos in de winter verkend. De uitgave is inspirerend, omdat die niet alleen informatie bevat, maar ook een aantal leuke, activerende doe-opdrachten, evenals tips voor leerkrachten en ouders. Aan de hand van nostalgisch aandoende kleurenfoto's en -tekeningen wordt het winterbos verkend: de wintertrek, het slapende bos, wereld onder ijs en altijd groene bomen en struiken. Ook is er een leuk hoofdstuk over winterschatten als gallen en ijspegels. De doe-opdrachten laten zien dat ook mensen anders reageren in de winter: hun hartslag, hun ademhaling, hun kleding en tegelijkertijd is er aandacht voor spoorzoeken in de sneeuw, kunst maken met schors, warm blijven: zo doe je dat! Inclusief tips voor ouders en leerkrachten over hulpmiddelen, wat neem je zeker mee en aandacht voor gezamenlijke gezelligheid. Complete uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2019) vertaald in aansprekend Nederlands; met register en twee tips voor boeken. Voor thuis, op school en natuurclubs. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419444 | 24 pagina's

Titel Naar het bos in de winter : speel, knutsel en ontdek de natuur
Auteur Kris Hirschmann
Secundaire auteur Marta Antelo ; Anja De Lombaert ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Winter. - Quarto Publishing plc, (c)2019. - (Forest Club)
ISBN 9789463419444
PPN 428483097
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurmaterialen; Handenarbeid ; Bossen ; Winter
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Natuurmaterialen

Relaties/Serie

De Boswachterclub
Boek

De Boswachterclub (2020)

vol.
Uitgeleend
Kris Hirschmann