Casanova's
DVD

Casanova's ([2021])/ scenario & regie Jamel Aattache

Een timide journalist doet undercover mee aan een workshop om een datingcoach te ontmaskeren die beweert van elke man in drie dagen een casanova te kunnen maken, maar komt tijdens de workshop oog in oog te staan met zijn jeugdliefde.

Recensie

Nederlandse romkom (2020) van Jamel Aattache (Zwaar verliefd) met Jim Bakkum (Onze jongens), Lieke van Lexmond (Goede Tijden, Slechte Tijden), Tygo Gernandt (Het schnitzelparadijs) en Truus de Boer (Dertigers). Een timide journalist gaat undercover om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Die beweert dat hij incompetente mannen in drie dagen kan transformeren in echte casanova's. Tijdens de workshop komt de journalist oog in oog te staan met zijn jeugdliefde. Beoordeling IMDb: 5.3. Bor Beekman (Volkskrant 7-10-'20): "een tamelijk braaf, rommelig, flauw en voorspelbaar romantisch niemendalletje (...). Aattache gelooft écht in het 'heropvoeden' van deze mannelijke personages, die met wat hulp en tips beter zouden zijn in het versierspel. Het siert de film" (2 sterren). Patricia Smagge (Cinemagazine 8-10-'20): "Onsympathiek zijn ze niet (...) maar authentiek en oprecht evenmin. 'Casanova's' blijft door die oppervlakkigheid steken in luchtig en pretentieloos vermaak voor filmkijkers die de lat niet al te hoog leggen'' (2 sterren). Willianne de Jong (Chicklit.nl 16-10-'20): 'Casanova's heeft van alles: humor, romantiek, knappe mannen en een aantal hele mooie plekjes in Rotterdam! Het is geen topper, maar voor een avondje op de bank (...) is het een prima film' (3 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8711983971721

Titel Casanova's
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jamel Aattache ; Lieke van Lexmond ; Jim Bakkum ; Tygo Gernandt
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lieke van Lexmond, Jim Bakkum, Tygo Gernandt. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : 2CFilm, 2020
ISBN 8711983971721
PPN 431094659
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Taal Nederlands