In the dark
DVD

In the dark ([2021])/ directed by Gilles Bannier

Helen Weeks, rechercheur bij Manchester Metropolitan Police, krijgt te maken met lastige zaken die ook veel invloed hebben op haar privéleven.

Aanwezigheid

Recensie

Britse politieserie, gebaseerd op de boeken 'In the dark' (In het duister) en 'Time of death' van bestsellerauteur Mark Billingham. Hoofdpersoon is DI Helen Weeks (MyAnna Buring), een eigenzinnige politie-inspecteur van halverwege de dertig en werkzaam bij Manchester Metropolitan Police. In de eerste twee afleveringen is Helen net zwanger en moet nog wennen aan het feit dat ze moeder wordt. En is haar partner en collega Paul (Ben Batt) wel de vader? Als de man van een vroegere schoolvriendin wordt beschuldigd van ontvoering van twee jonge meisjes, keert Helen terug naar het stadje in Derbyshire waar ze is opgegroeid. DI Tim Cornish (Ashley Walters) staat onder druk om de zaak snel op te lossen. In aflevering 3 en 4 is Helen hoogzwanger. Na een persoonlijke tragedie belandt ze in de meest duistere criminele kringen van Manchester en twijfelt ze of ze haar dierbaren wel kan vertrouwen. Sam Wollaston (thegardian.com) ziet bekende thema's, veel clichés en toevalligheden, maar noemt de serie vakkundig gemaakt en net boeiend genoeg.

Specificaties

Engels | 8711983972131

Titel In the dark
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gilles Bannier ; MyAnna Buring ; Ben Batt ; Mark Billingham
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (4 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: MyAnna Buring, Ben Batt, David Leon. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op boeken van Mark Billingham - Videoversie van de miniserie: Groot-Brittannië, 2017
ISBN 8711983972131
PPN 431014574
Genre detectiveroman
Taal Engels