Last tango in Halifax. Serie 4 & 5
DVD

Last tango in Halifax. Serie 4 & 5 ([2021])/ Sally Wainwright, directors Nigel Cole, Syd Macartney

Celia en Alan, nu allebei eind 70, hadden verkering in hun tienerjaren. Ze zijn elkaar toen uit het oog verloren, maar hebben elkaar via internet weer gevonden. Inmiddels zijn ze zeven jaar getrouwd en kibbelen over van alles.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 4 (2016) en 5 (2020) van een tragikomische serie van de BBC, geschreven door Sally Wainwright (Happy Valley) met in de hoofdrollen Anne Reid (Coronation Street) en Derek Jacobi (I Claudius; Cadfael). Celia en Alan, nu allebei eind 70, hadden verkering in hun tienerjaren. Ze zijn elkaar toen uit het oog verloren, maar hebben elkaar via internet weer gevonden. Seizoen 4 bestaat uit twee kerstspecials. In seizoen 5 (vier afleveringen) zijn Celia en Alan zeven jaar getrouwd en kibbelen over van alles, zoals een nieuwe keuken en het baantje dat Alan aanneemt in de supermarkt. Ook volgen we de lotgevallen van hun dochters Caroline en Gillian (Sarah Lancashire en Nicola Walker) en hun kleinkinderen. Rebecca Nicholson (theguardian.com) schrijft dat de serie knus en gezellig is als een warme deken, maar tegelijk verrassend scherp. Nicholson leeft mee met de personages en vindt dat de serie levensechte vragen stelt over familie, geld, sleur en moraal.

Specificaties

Engels | 8717344760553

Titel Last tango in Halifax. Serie 4 & 5
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Juliet May ; Syd Macartney ; Derek Jacobi ; Anne Reid
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2021]
Overige gegevens 3 dvd-video's (6 × ongeveer 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Derek Jacobi, Anne Reid, Nicola Walker, Sarah Lancashire. - Regisseurs onder anderen: Juliet May. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië : Red Production Company Limited, 2016, 2020
ISBN 8717344760553
PPN 431014639
Genre familieroman
Thematrefwoord Ouderen
Taal Engels

Relaties/Serie

Last tango in Halifax
Boek

Last tango in Halifax (2013-...)

vol. Serie 4 & 5
Uitgeleend