The new nurses. 3: Het complete derde seizoen
DVD

The new nurses. 3: Het complete derde seizoen ([2021])/ Claudia Boderke, directors Roni Ezra, Lars Kaalund

In 1953 is ziekenhuis Fredenslund in competitie voor de vestiging van een nieuw centraal ziekenhuis met het meer conservatieve St. Helene, waar geen mannelijke verplegers worden toegelaten. Intussen starten de studenten hun stage op de operatieafdeling.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 3 (2020) van een historische Deense ziekenhuisserie, bedacht door Claudia Boderke en Lars Mering. De serie speelt zich af in de jaren vijftig, nadat de overheid vanwege een groot tekort aan verpleegsters heeft bepaald dat ook mannen verpleger kunnen worden. Centraal in de serie staan Erik (Morten Hee Andersen) en Anna (Molly Blixt Egelind). In de eerste twee seizoenen werd een aantal nieuwelingen gevolgd tijdens hun proeftijd van vier maanden en hun eerste leerjaar bij ziekenhuis Fredenslund. In het derde seizoen is Fredenslund in competitie voor de vestiging van een nieuw centraal ziekenhuis met het meer conservatieve St. Helene, waar geen mannelijke verplegers worden toegelaten. De strenge directrice en de studenten proberen de uiterst sceptische voorzitter van de landelijke commissie voor zich te winnen en zo de toekomst van Fredenslund zeker te stellen. Intussen lopen de studenten stage op de operatieafdeling, waar net een nieuwe hoofdchirurg is begonnen. Tussen het harde werken en studeren door is er ook tijd voor feestjes, romantiek, drama en intriges. Zes afleveringen.

Specificaties

Deens | 8711983972025

Titel The new nurses. 3: Het complete derde seizoen
Uniforme titel Sygeplejeskolen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roni Ezra ; Lars Kaalund ; Morten Hee Andersen ; Molly Blixt Egelind
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × ongeveer 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Morten Hee Andersen, Molly Blixt Egelind. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Denemarken : SF Studios, 2020 - Oorspronkelijke titel: Sygeplejeskolen
ISBN 8711983972025
PPN 431014663
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Thematrefwoord Verpleegkundigen
Taal Deens

Relaties/Serie

The new nurses
Boek

The new nurses (2019-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend