Bigfoot family
DVD

Bigfoot family ([2021])/ directed by Jérémie Degruson, Ben Stassen

De vader van Adam (13) is een beroemde Bigfoot. Als hij protesteert tegen olieboringen in Alaska, verdwijnt hij spoorloos. Adam en zijn vrienden gaan hem zoeken. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Belgisch-Franse animatiefilm van Ben Stassen en Jeremy Degruson, het vervolg op 'Bigfoot Junior'* (2017). De 13-jarige Adam is de zoon van Dr. Jim 'Bigfoot' Harrison, een wetenschapper die door een genetische mutatie veranderd is in een bigfoot. Bigfoot heeft jaren in de wildernis geleefd, maar woont nu weer bij zijn vrouw en zoon. Hij wil zijn beroemdheid voor een goed doel gebruiken en vertrekt naar Alaska, waar de zogenaamd 'groene' oliemaatschappij X-tract met boringen de natuur in gevaar brengt. Wanneer Bigfoot spoorloos verdwijnt gaan Adam en zijn moeder hem zoeken. Op hun avontuurlijke reis worden ze geholpen door hun huisdieren, een beer en een wasbeer. Intussen leert Adam om te gaan met zijn speciale krachten en hoopt hij het hart te veroveren van klasgenote Emma. André Waardenburg (NRC 6-10-'20): '(...) bijgestaan door de in animatiefilms onvermijdelijke side-kicks (...). Adam en kornuiten ondermijnen de groene boodschap door ten strijde te trekken in een oud bestelbusje, dat ongetwijfeld op diesel rijdt. Zoals vaker bij de producties uit de Belgische nWave-studio van Ben Stassen (Corgi) is de animatie in orde, maar ontbeert het verhaal een eigen signatuur.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5412370878809

Titel Bigfoot family
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jérémie Degruson ; Ben Stassen
Type materiaal DVD
Uitgave [Braine-l'Alleud] : Belga Home Video, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands, Engels of Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: België : Belga Productions, 2020 - Bevat extra: Making of
ISBN 5412370878809
PPN 431094438
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Zoektochten ; Milieuverontreiniging
Taal Engels