Rudy's grote kerstshow
DVD

Rudy's grote kerstshow ([2020])/ regie Nicole van Kilsdonk

Kindster Rudy (11) bereidt zich voor op een uitverkochte kerstshow in de Rock Arena. Bij toeval komt hij terecht in het huis van Sara (11) die ernstig ziek is. Haar ouders bedenken een slim plan. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tiendelige kerstserie van Anna van der Heide (Meester Kikker; Brammetje Baas) en Nicole van Kilsdonk (Patatje oorlog; Toen mijn vader een struik werd). De 11-jarige Rudy (Kylian de Pagter) is een kindster die al veel hits heeft gescoord en aan de vooravond staat van een uitverkochte kerstshow in de Rock Arena. Hij wordt flink gepusht door zijn geldbeluste ouders (Ruben van der Meer en Nadja Hüpscher). Sara (Noelle Simson), ook 11 jaar, is een grote fan van Rudy, maar zit noodgedwongen thuis: ze heeft een afweerstoornis die elk griepje levensbedreigend maakt. Alleen een dure experimentele behandeling in Frankrijk kan haar redden. Door toeval kruisen hun wegen elkaar en besluiten de ouders van Sara (Ferdy Stofmeel en Jasmine Sendar) om Rudy vast te houden en losgeld te vragen. Het lijkt een simpel plan, maar dat loopt anders dan verwacht. Maaike Bos (Trouw 7-12-'20): '(...) vet vormgegeven verhaal (...) Pure kritiek op die ontwikkeling van vloggende kindsterretjes natuurlijk. De karakters ontwikkelen zich, het verhaal pelt de gretige hebberigheid van de exploiterende muziekindustrie af en stelt daar de simpele waarden van aandacht, warmte en gezellig samen zijn, tegenover. (...) deze heeft in zijn eenvoud wel erg veel vaart, actualiteit én humor. (...)'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087768

Titel Rudy's grote kerstshow
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nicole van Kilsdonk ; Genesis Akesson ; Kylian de Pagter
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2020]
Overige gegevens .. dvd-video's (200 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Genesis Akesson, Kylian de Pagter. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: Nederland, 2020
ISBN 8718868087768
PPN 431083436
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Roem ; Ontvoeringen
Taal Nederlands