Sporen van de vijand
Boek

Sporen van de vijand ([2021])/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Carag (ik-persoon) is een transformeerder: hij kan zowel een poema als een mens zijn. Samen met zijn vrienden van Clearwater High richt hij de Secret Rangers Club op om de mensen te helpen. Kunnen ze hun oude vijand Andrew Milling verslaan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde boek, na 'De vreemde wildernis'* over Carag (ik-persoon), een zogenaamde transformeerder of woodwalker. Hij is opgegroeid als poema, maar kan zich veranderen in een mens. Carag heeft het naar zijn zin op Clearwater High, de school waar hij leert hoe hij als mens moet leven. Ook in dit deel beleeft Carag samen met zijn vrienden weer een aantal avonturen. Zo wordt alles op alles gezet om de verdwenen otterwoodwalker Frankie terug te vinden. Ook krijgen de woodwalkers te maken met een vrouw die zich in een televisieprogramma transformeert tot leeuw, waarmee ze een einde wil maken aan het verborgen bestaan van de transformeerders. Een actie die de hele woodwalkersgemeenschap in gevaar brengt. Ondertussen gaat de strijd verder tegen Andrew Milling, die bezig is met de organisatie van de Grote Dag van de Wraak, waarop hij een groot aantal mensen wil doden. Met de oprichting van de Secret Rangers Club hoopt Carag de mensen te kunnen helpen. Kortom, voldoende spanning om de lezer te boeien, maar net als in deel 3 en 4 is er door herhaling van verhaalelementen sprake van een zekere voorspelbaarheid. Met kleine zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834918 | 320 pagina's

Titel Sporen van de vijand
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 320 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Feindliche Spuren. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2018. - (Woodwalkers)
ISBN 9789044834918
PPN 432090878
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers
Boek

Woodwalkers (2021)

vol. 5
Uitgeleend
Katja Brandis