Wat is geld?
Boek

Wat is geld? ([2021])/ Ben Hubbard en Beatriz Castro, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Luuk (7) krijgt voor zijn verjaardag een briefje van tien euro. Wat zal hij ermee doen? Al gauw leert hij dat hij keuzes moet maken. Verhaal met weetjes over geld, met grote kleurenillustraties en tekstballonnen. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Luuk (7) begrijpt niets van geld. Iedereen betaalt ermee, maar thuis ziet hij het nooit liggen. Op zijn verjaardag krijgt hij van zijn tante een briefje van tien euro. Nu kan hij iets leuks kopen voor zichzelf. Luuk wil een mooie sportwagen, maar kan hij die wel kopen voor tien euro? Dit deel uit de serie 'Goed met geld'* legt jonge kinderen op toegankelijke wijze uit wat geld is en wat je ermee kunt doen. De meester van school vertelt iets over de geschiedenis van geld: ruilhandel; graan als betaalmiddel; munten; de eerste bankbiljetten. Luuk gaat met zijn moeder naar de bank om een eigen bankrekening te openen en leert dat hij zijn geld online, met zijn bankpas, via de telefoon of contant kan uitgeven. Zijn ouders leggen uit wat rente is en wat valuta betekent. Nu moet Luuk nog een keuze maken: zal hij zijn geld sparen, aan een goed doel geven of uitgeven. De tekst is prettig leesbaar en wordt aangevuld met kleurrijke, paginagrote illustraties met tekstballonnen. Het boek sluit af met een korte quiz, geldwoorden en geldfeitjes. Een van de weinige jeugdboeken over dit thema. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419543 | 32 pagina's

Titel Wat is geld?
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Beatriz Castro ; Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Ben Hubbard, illustraties: Beatriz Castro - Vertaling van: What is money. - The Watts Publishing Group, (c)2019. - (Money box)
ISBN 9789463419543
PPN 428915663
Rubriekscode 345.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geld
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geld

Relaties/Serie

Goed met geld
Boek

Goed met geld (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Ben Hubbard