Geld uitgeven
Boek

Geld uitgeven ([2021])/ Ben Hubbard en Beatriz Castro, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Ava mag geld uitgeven, maar waaraan? Mooie sportschoenen, maar heeft ze die wel echt nodig? Ze ontdekt dat ze keuzes moet maken. Verhaal met weetjes over geld, met grote kleurenillustraties en tekstballonnen. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek vertelt over Ava, een meisje in een rolstoel, dat van haar opa geld erft. Een deel staat op haar spaarrekening en ze mag ook wat geld gaan uitgeven. Maar waaraan? Het verhaal wordt verteld in korte teksten, maar vooral via eenvoudige tekeningen van de personen (zijn divers) en hun tekstballonnen. Door Ava's verhaal leer je dat je geld kunt sparen, uitgeven of delen. Ava wil haar geld eerst snel uitgeven, maar gaat daar toch anders over denken door er met haar familie en vrienden over te praten. Is een product het waard om te kopen, heeft ze het nodig, winkelt ze online (waar moet ze dan op letten) of winkelt ze lokaal? Ook is er aandacht voor mensen die geen geld hebben voor hun eerste levensbehoeften, zoals onderdak of voedsel. Kinderen leren door dit verhaal dat je beter eerst kunt nadenken voordat je je geld uitgeeft. De uitgave eindigt met een kleine quiz, een woordenlijst van de dikgedrukte woorden uit de tekst en wat geldfeitjes. Door de harde kaft en het stevige papier zal dit boek lang gebruikt kunnen worden in o.a. een documentatiecentrum van school. Maakt deel uit van de reeks 'Goed met geld'*. Een van de weinige jeugdboeken over dit thema. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419550 | 32 pagina's

Titel Geld uitgeven
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Beatriz Castro ; Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Ben Hubbard, illustraties: Beatriz Castro - Vertaling van: Spending money. - The Watts Publishing Group, (c)2019. - (Money box)
ISBN 9789463419550
PPN 428915671
Rubriekscode 345.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geld
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geld

Relaties/Serie

Goed met geld
Boek

Goed met geld (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Ben Hubbard