Geld verdienen
Boek

Geld verdienen ([2021])/ Ben Hubbard en Beatriz Castro, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Yara krijgt zakgeld, maar ze wil graag nog meer hebben. Hoe komt ze daaraan? Verhaal met weetjes over geld (verdienen), met grote kleurenillustraties en tekstballonnen. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als hoofdpersoon Yara met een aantal vrienden een televisieprogramma kijkt over het drukken van bankbiljetten en het slaan van munten, raken ze aan de praat over geld en hoe je aan geld komt. Sommige vrienden krijgen zakgeld, anderen moeten hier klusjes voor doen en weer anderen hebben een bijbaantje. Ook Yara gaat aan de slag om geld te verdienen met klusjes, maar als een klusje tegenvalt, is het moeilijk om je aan de afspraken te houden en in die tijd kun je dus ook geen andere leuke dingen doen, zoals sporten of spelen met je vrienden. Moeilijke woorden als belasting en minimumloon komen in de tekst aan de orde, maar worden in de context niet duidelijk uitgelegd. Dat gebeurt wel in de verklarende lijst met geld-woorden achter in het boek, waar ook een quiz is opgenomen om de opgedane kennis te testen. Getracht wordt informatie te geven via een aansprekend verhaal, maar de boodschap ligt er te dik bovenop. De illustraties ogen vrij vlak, de figuren hebben een ietwat vervreemdende gezichtsvorm. Wat als pluspunt genoemd mag worden is de diversiteit in de etniciteit van de personages. Over dit thema verschenen weinig jeugdboeken Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419567 | 32 pagina's

Titel Geld verdienen
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Beatriz Castro ; Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Ben Hubbard, illustraties: Beatriz Castro - Vertaling van: Making money. - The Watts Publishing Group, (c)2019. - (Money box)
ISBN 9789463419567
PPN 42891568X
Rubriekscode 345.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geld; Arbeidsmarkt
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geld

Relaties/Serie

Goed met geld
Boek

Goed met geld (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Ben Hubbard