Geld sparen
Boek

Geld sparen ([2021])/ Ben Hubbard en Beatriz Castro, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Milan krijgt zakgeld, maar waarom eigenlijk? Hij wil graag een stuntstep kopen, maar daarvoor moet hij nog even sparen. Zal dat lukken? Verhaal met weetjes over geld (sparen), met grote kleurenillustraties en tekstballonnen. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in de reeks 'Goed met geld'* dat wat dieper ingaat op het fenomeen sparen. Kinderen vanaf ca. 6 jaar krijgen te maken met en worden zich meer bewust van de mogelijkheden van geld. Soms krijgen ze zakgeld en regelmatig vinden ze iets leuk en willen het graag kopen. In dit leerzame boek ontdekken Milan en vriendin Sofie dat ze van hun spaargeld een berg snoep en koeken kunnen kopen, maar dat dat niet verstandig is. Ze moeten het bekopen met misselijkheid en buikpijn! Milan ziet in dat geld er is om uit te geven, maar dat geld ook gebruikt kan worden om te sparen. Liefst: sparen met een doel. Vader en moeder helpen Milan om te leren budgetteren, centjes te verdienen en om het geld dat je wilt uitgeven apart te houden van het spaargeld. Op een dag heeft Milan zoveel gespaard dat hij een bankrekening kan openen. En... het lukt hem om zijn lievelingsstep van gespaard geld te kopen. Kleurrijk geanimeerd geïllustreerde uitgave, met begrijpelijke achtergrondinformatie en veel dialogen in denkwolkjes. Met quiz, woordenlijst van geldwoorden en een overzicht van geldfeitjes. Bijna vierkante uitgave, goede vertaling vanuit het Engels (2019). Een van de weinige jeugdboeken over dit thema. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419574 | 32 pagina's

Titel Geld sparen
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Beatriz Castro ; Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Ben Hubbard, illustraties: Beatriz Castro - Vertaling van: Saving money. - The Watts Publishing Group, (c)2019. - (Money box)
ISBN 9789463419574
PPN 428915698
Rubriekscode 345.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sparen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Sparen

Relaties/Serie

Goed met geld
Boek

Goed met geld (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Ben Hubbard