Een jaar in Wonderland
Boek

Een jaar in Wonderland ([2021])/ Maciej Szymanowicz, vertaling [uit het Pools] & vormgeving Nederlandse vertaling: Baeckens Books NV

In Wonderland wonen allerlei vreemde en grappige wezens, zoals Roodkapje, oma Granola en Baba Jaga maar ook Papillo Slappelach, Trompetopotamus en Eenhoorn. Kijk hoe ze leven gedurende de twaalf maanden van het jaar. Groot prentenboek met twaalf tekstloze kijkplaten van een sprookjesbos. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot prentenboek over het doen en laten van de vriendelijke bewoners in het sprookjesachtige Wonderland. De twaalf tekstloze, geheel gekleurde, animatieachtige platen, een per maand, beslaan dubbele pagina's. Ze zien eruit als decors met 'zetstukken' zoals knusse behuizingen, poëtische flora en momenten van interactie tussen de bewoners. Eigenlijk zijn het drie locaties die beurtelings worden weergegeven tijdens de vier seizoenen. Zo zien we een appelboom met haar knop, bloesem, vruchten en kerstballen. Voor in het boek worden de bewoners met tekst geïntroduceerd: sprookjesfiguren zoals Roodkapje en Baba Jaga en fantasiewezens als Eenhoorn en Trompetopotamus. Woordkeuze, schijfstijl en humor zijn afgestemd op kinderen ouder dan de beoogde doelgroep. Grappig is Reus : hij is 'eigenlijk te groot om in Wonderland te kunnen wonen' en daarom slechts met een arm in beeld of (in juli) met een half hoofd. Pas in augustus wordt hij in zijn geheel verbeeld. Prentenboek met fijne kijkplaten in warme tinten, dat uitnodigt om samen te bekijken, aan te wijzen en over te praten. Van de Poolse auteur/illustrator verscheen eerder 'Het grote kabouterboek'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248212

Titel Een jaar in Wonderland
Auteur Maciej Szymanowicz
Instelling /Baeckens Books, Mechelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Rok w Krainie Czarów. - Warschau : Wydawnictwo Nasza Ksiegarnia, 2018
ISBN 9789059248212
PPN 431428743
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Fantasiewezens ; Maanden ; seizoenen
Taal Nederlands