Zelfs monsters ruimen op
Boek

Zelfs monsters ruimen op ([2021])/ Jessica Martinello & Grégoire Mabire, vertaling uit het Frans: Clavis Uitgeverij

Monstertje Flozzie heeft een hekel aan opruimen, net als de meeste kinderen. Maar dan leert hij het jongetje Jimmy kennen. Die ruimt altijd braaf zijn kamer op. Waarom? Omdat anders het Schrokopmonster al zijn spulletjes komt opeten. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heb jij een hekel aan opruimen? En heb je nog nooit van het Schrokopmonster gehoord, dat je dierbare en liefste spulletjes kan doen verdwijnen? Lees dan dit prentenboek waarin Jimmy, die voor het slapengaan altijd keurig zijn kamer opruimt, Flozzie het monstertje dat zo graag grapjes maakt, laat inzien dat opruimen erbij hoort. Doe je dit niet, dan heb je grote kans dat het altijd hongerige Schrokopmonster je mooiste en liefste spulletjes, die jij hebt laten rondslingeren, in één hap opeet! Het verhaal wordt met vaart en typografische grapjes verteld, in een prachtig samengaan van de tekst met de gedetailleerde, kleurrijke, levendige prenten in o.a. aquarel en inkt met wisselend perspectief. Soms zijn die prenten paginagroot: je ziet het Slokopmonster met volgegeten buik, rood van verzadiging, bovenop een stapel dekens liggen; soms zijn ze sprekend, geanimeerd en klein: Flozzie rennend voor zijn leven om zijn eigen kamer te gaan opruimen. Gebonden uitgave met grappige, aansprekende schutbladen. Mooi origineel verhaal voor alle Flozzies vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841022

Titel Zelfs monsters ruimen op
Auteur Jessica Martinello
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Grégoire Mabire
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst Jessica Martinello, illustraties Grégoire Mabire - Vertaling van: Même les monstres rangent leur chambre! - Namur : Éditions Mijade, (c)2020
ISBN 9789044841022
PPN 431434727
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Huishoudelijke arbeid
Taal Nederlands