Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Blauwe planeet
Boek

Blauwe planeet = Blue planet II (2021)/ Leisa Steward-Sharpe en Emily Dove, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens ; met een voorwoord van David Attenborough

Wist je dat in de zee meer soorten planten en dieren leven dan op aarde? Ga mee op reis door onze oceanen, verken de koraalriffen en ontmoet butlrugwalvissen, otters, dappere pinguïns en nog veel zeedieren en planten. Met veel sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

71% van onze aarde wordt bedekt door oceanen, ga mee op reis over deze 'blauwe planeet', verken de koraalriffen, gluur tussen de wortels en bladeren van onze groene zeeën en duik de diepzee in waar dieren leven die je raarste dromen te boven gaan. Prachtige, kleurrijke illustraties laten je de wereld onder en om de oceanen duidelijk zien waarbij er steeds iets nieuws te ontdekken is. Deze worden aangevuld met korte verhalende teksten, weetjes en dikgedrukte dierennamen. Van elk gebied staat een omschrijving, enkele verhalen en een overzicht van de bewoners. In korte stukjes wordt aandacht geschonken aan de invloed van de mens op en de bedreigingen voor onze oceanen. Tot slot wordt een oproep gedaan voor 'oceaanhelden' en een overzicht gegeven van wat je zelf kunt doen om de oceanen te beschermen. Gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie van Sir David Attenborough die ook het voor- en nawoord schreef. Prachtig boek (ruim A4-formaat) dat vol liefde en enthousiasme voor de natuur op een begrijpelijke manier feiten en kennis overbrengt en dat uitnodigt om uren in te bladeren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713036

Titel Blauwe planeet = Blue planet II
Uniforme titel Blue planet II Blue planet two
Auteur Leisa Steward-Sharpe
Secundaire auteur Emily Dove ; Jesse Goossens ; David Attenborough
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 60 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst Leisa Steward-Sharpe, illustraties Emily Dove - Vertaling van: Blue planet II. - London : BBC Children's Books, 2020.
ISBN 9789047713036
PPN 430337159
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna ; Zeeflora ; Oceanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oceanen