Leven in balans
Boek

Leven in balans volgens de boeddhistische wijsheid ([2020])/ Chöje Akong Tulku Rinpoche, vertaald uit het Engels door: Jaap Hiddinga

Boeddhistische aanwijzingen voor herstel van evenwicht in het leven, door middel van acceptatie aan de stroom van veranderende omstandigheden.

Aanwezigheid

Recensie

De Tibetaans-boeddhistische leraar Akong Tulku Rinpoche (1939-2013) uit de Karma Kagyu traditie, analyseert in dit boek de gronden voor verstoring van evenwicht zoals ketens van verlangen en haat, die zorgen voor verzet tegen verandering. Om te komen tot herstel van de balans en een evenwichtig leven zijn het beoefenen van flexibiliteit, vrijgevigheid en dankbaarheid, het zien van vergankelijkheid en onderlinge verbondenheid van alles, cruciaal. Bevat voorwoord (van broer van de auteur) en uitvoerige biografie. Omslag in tere blauw-grijs tinten van bloemen met vlinder. In appendix, informatie over aanpak en achtergrond van de door de auteur ontwikkelde Tara Rokpa Therapie, gericht op de ontwikkeling van grenzeloze compassie en ruimte van bewustzijn teneinde te kunnen helen en genezen. In heldere, begrijpelijke taal geschreven met her en der in het boek reflecties ter verdieping. Het boek geeft veel aanwijzingen aan mensen die zoekende zijn naar balans in hun leven, die willen onderzoeken wat hen daarin belemmert en hoe te komen tot een gelukkig, blij en zinvol leven.

Specificaties

Nederlands | 9789493160972 | 173 pagina's

Titel Leven in balans : volgens de boeddhistische wijsheid
Auteur Akong Tulku" Rinpoche
Secundaire auteur Jaap Hiddinga
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Edicola Publishing b.v., [2020]
Overige gegevens 173 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Restoring the balance. - Dzalendara Publishing, (c)2005
ISBN 9789493160972
PPN 425227243
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Boeddhisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst