Hoe ontwerp je de beste... fiets? In 10 stappen
Boek

Hoe ontwerp je de beste... fiets? In 10 stappen ([2020])/ Paul Mason, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Hiskia Peters

Stel je voor dat jij een fiets voor kinderen in Afrika mag ontwerpen, hoe doe je dat? Lees hoe je dat in tien stappen doet, met aandacht voor o.a. het juiste materiaal (de wegen zijn vaak niet best), de beste wielmaat en het meest geschikte remsysteem. Met kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek daagt kinderen uit om zelf een fiets te ontwerpen, een fiets die bestemd is voor gebruik in Afrika. In tien stappen loodst de auteur de lezer langs onderwerpen als het juiste materiaal, de beste wielmaat en het meest geschikte remsysteem. Elke stap beslaat een spread en is ingedeeld in korte deelonderwerpen. De lezer wordt heel concreet aan het werk gezet met vragen waarop achter in het boek de antwoorden zijn terug te vinden. Kaders met achtergrondinformatie over fietsen en over Afrika helpen op weg in het denkproces. Beetje bij beetje leer je als lezer heel veel over fietsen, maar ook over Afrika en over het proces van ontwerpen. Het boek is rijk geïllustreerd met ontwerptekeningen en foto's in kleur. Achterin staat nog een overzicht van andere bijzondere fietsmodellen. Ook is er een register en de in de tekst vetgedrukte woorden zijn terug te vinden in een woordenlijst. Erg leuk boek voor kinderen die van een technische uitdaging houden. In dezelfde reeks 'Hoe ontwerp je het beste...' verschenen nog drie uitgaven over een achtbaan, robot en stadion*. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416962 | 32 pagina's

Titel Hoe ontwerp je de beste... fiets? In 10 stappen
Uniforme titel Fiets
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Irene Venditti ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: How to design the world's best bike in 10 simple steps. - Wayland, (c)2016
ISBN 9789463416962
PPN 427023750
Rubriekscode 657.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietsen; Ontwerpen (vorm)
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Fietsen

Relaties/Serie

Hoe ontwerp je het beste...
Boek

Hoe ontwerp je het beste... (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Paul Mason