De memoires van Mila Mammoet
Boek

De memoires van Mila Mammoet een geschiedenis van sterren op het ijs! (2020)/ ijstijd-expert. Prof. Mike Benton, geïllustreerd door Rob Hodgson ; vertaald [uit het Engels] door Joukje Akveld

Mila Mammoet leefde in de ijstijd. Ze vertelt over zichzelf en haar tijdgenoten over de hele wereld. Dat zijn o.a. Stella de sabeltandtijger uit Amerika, Ruben de Reuzenaap uit China en Hector de wolharige neushoorn uit Europa. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek (ruim A4-formaat) met een verhaal over de ijstijd, verteld vanuit het perspectief van Mila de wolharige mammoet. Ze stelt achttien diersoorten uit alle delen van de wereld voor, die in haar tijd (de ijstijd) over de wereld rondliepen, zoals Stella de sabeltandtijger uit Amerika, Ruben de Reuzenaap uit China, Hector de wolharige neushoorn uit Europa, Saartje de Steppewisent uit Alaska en Bram de reuzenmiereneter uit Australië. Naast deze dieren komt ook nog de Neanderthaler aan bod, evenals de grootste vindplaats van fossielen uit de ijstijd. Elke dubbele pagina bevat een grote kleurige illustratie (soms overdwars) van een diersoort die in een eigenzinnige stijl is afgebeeld. Extra informatie geeft de tekening niet. Binnen elke illustratie staan getitelde tekstblokjes, waarin op humorvolle wijze enige informatie wordt gegeven over speciale kenmerken van het dier. In vrije vertaling van het door een Britse paleontoloog geschreven origineel 'Vertaling van: Maisie Mammoth's memoirs'*. Met verklarende woordenlijst en register. Grappig geschiedenisboek over de ijstijd voor jonge kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021423593 | 48 pagina's

Titel De memoires van Mila Mammoet : een geschiedenis van sterren op het ijs!
Auteur Mike Benton
Secundaire auteur Rob Hodgson ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2020
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Maisie Mammoth's memoirs. - London : Thames and Hudson Ltd., (c)2020
ISBN 9789021423593
PPN 429538537
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorische dieren; IJstijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Prehistorische dieren