Wie zit er op de wc?
Boek

Wie zit er op de wc? ([2020])/ geschreven door Fiona Munro, geïllustreerd door Dean Gray ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Een kikker, een krokodil en andere dieren moeten nodig plassen, maar steeds is de wc bezet. Gelukkig vertellen Teun Toekan, Hugo Hond en Sjaan Giraf vanaf de wc precies wat je moet doen als je naar de wc gaat. Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen, tekst op rijm en flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 03/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters MUNR

Recensie

Vierkant, stevig uitgevoerd kartonboek met flappen, over rituelen rond het toiletbezoek. Op de linkerpagina staat een beknopte tekst op rijm (aabb) over een dier dat nodig naar de wc moet, maar voor een gesloten deur staat. Op de rechterpagina staat steeds: 'Wie zit er op de wc? / Kijk onder het flapje!'. Achter de flap staat een dier afgebeeld dat een gedragsregel aandraagt: 'Veeg altijd van voren naar achteren af', 'Spoel de wc door als je klaar bent' en 'Na het plassen moet je altijd je handen wassen'. De kleurrijke, vrij volle tekeningen over dubbele pagina's hebben een wat clichématige stijl. Een boek dat goed inzetbaar is bij de zindelijkheidstraining. Door de nadruk die op het aanleren van hygiëne ligt, heeft het boekje net iets meer te bieden van vergelijkbare uitgaven. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318957

Titel Wie zit er op de wc?
Auteur Fiona Munro
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Dean Gray ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Boek met flapjes - Vertaling van: Who's on the loo? - London : Pat-a-Cake, 2019
ISBN 9789048318957
PPN 429173717
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands