Corona in de supermarkt
Boek

Corona in de supermarkt ([2020])/ Mirjam Eppinga, redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren ; beeld: Elisa Zee, Zee illustraties

Emma werkt als vakkenvuller in een supermarkt. In Nederland is er het virus COVID-19. In de winkel moeten ze de karren schoonmaken en mondkapjes dragen. En de klanten vertellen dat ze niet samen mogen winkelen. Die vinden dat niet altijd leuk. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elfde boekje (18 cm) uit de serie 'Superrr', een serie over een stel tieners die als vakkenvuller in een supermarkt werken. Dit deel is qua thema zeer actueel. Doordat het virus COVID-19 rondwaart, zijn er in de supermarkt bepaalde maatregelen getroffen en worden klanten soms aangesproken op hun gedrag. De serie richt zich op leerlingen in een ISK (Internationale Schakelklas) of het OKAN (Onthaalonderwijs voor Anderstalige Nieuwkomers, België). Het verhaal, verdeeld over korte getitelde hoofdstukken van zo'n twee bladzijden, bevatten korte zinnen en vrij eenvoudige woorden. De teksten zijn gedrukt in een duidelijk lettertype en geïllustreerd met veelal paginagrote karikaturale zwart-wittekeningen. Het tiende deel van deze serie 'School in de supermarkt'* verscheen in 2019. De auteur is NT2-docent. Speciaal voor jongeren en volwassenen die niet zo sterk zijn in lezen, dyslectici, nieuwkomers, mensen met een lage opleiding en jongeren met lees/leerachterstand. Het boekje kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965380 | 36 pagina's

Titel Corona in de supermarkt
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2020]
Overige gegevens 36 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 9789086965380
PPN 430303238
Thematrefwoord Coronavirus ; Winkels ; Beroepen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Superrr
Boek

Superrr (2017-...)

vol. dl. 11
Uitgeleend
Mirjam Eppinga