Jackie en Oopjen
DVD

Jackie en Oopjen ([2021])/ regie Annemarie van de Mond

Froukje (12) komt in het Rijksmuseum Oopjen tegen. Zij is een vrouw uit de Gouden Eeuw die uit een schilderij van Rembrandt is gestapt om haar zusje te zoeken. Froukje besluit haar te helpen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Komische avonturenfilm van Annemarie van de Mond (Gewoon vrienden, Hannahannah), geschreven door Myranda Jongeling (Alleen op de wereld) met onder meer Karina Smulders (Keizersvrouwen, Bride flight). De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) komt bijna dagelijks in het Rijksmuseum, waar haar moeder werkt. Als ze na sluitingstijd langs Rembrandts portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt, gebeurt er iets wonderlijks: Oopjen (Sarah Bannier) is uit het schilderij gestapt. Jackie denkt dat ze een actrice is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ze is echt een vrouw uit de Gouden Eeuw en totaal niet gewend aan de moderne tijd. Jackie besluit haar te helpen. Beoordeling IMDb: 7.3. Kidsweek (17-10-'20): 'Een mooie boodschap verpakt in een plaatje van een film.' Pauline Kleijer (Volkskrant 14-10-'20): 'vlot vertelde film, die met de goed acterende Frouke Verheijde een aansprekende heldin heeft' (3 sterren). Symen Boersma (Filmtotaal 14-10-'20): 'slaat als opzichtige promotiefilm een brug tussen saaie kunst en moderne jeugd (...) laat kinderen nadenken, niet alleen over hoe de jonge Oopjen ooit op een kruk zat te poseren voor Rembrandt, maar toch ook vooral over wat ze daarna is gaan doen. Met de rest van haar haar leven. En waarin dat nou echt anders is' (4 sterren). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983971738

Titel Jackie en Oopjen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Annemarie van de Mond ; Sarah Bannier ; Karina Smulders ; Frouke Verheijde
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sarah Bannier, Karina Smulders, Frouke Verheijde. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Column Film, (c)2020
ISBN 8711983971738
PPN 431208107
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Amsterdam; 17e eeuw
Taal Nederlands