Trolls world tour
DVD

Trolls world tour ([2021])/ directed by Walt Dohrn, co-director David P. Smith

Poppy en Knoest ontdekken dat er nóg vijf trollenvolken bestaan, die van andere muziek houden: rock, country, funk, techno en klassiek. Maar Barb, koningin van de hardrock-trollen, wil dat er alleen rock gespeeld wordt. Kunnen Poppy en haar vrienden haar stoppen en de trollen en hun muziek verenigen? Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Vervolg op de animatiefilm 'Trolls'* (2016) van DreamWorks Animation. Trollen zijn kleine wezentjes met felgekleurd haar die altijd vrolijk zijn en veel van muziek en dans houden. Koningin Poppy en haar vriendje Knoest ontdekken dat er nóg vijf trollenvolken bestaan, die van andere muziek houden: rock, country, funk, techno en klassiek. Maar Barb, koningin van de hardrock-trollen, wil dat er alleen rock gespeeld wordt. Poppy en haar vrienden, die van popliedjes houden, zetten alles op alles om Barb te stoppen en de trollen en hun muziek te verenigen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 13-8-'20): '(...) Dit soort pittige scènes geven deze zuurstokgekleurde animatiefilm (waarin ook Justin Timberlake weer zijn opwachting maakt met een nieuw nummer) een extra lading die een en ander niet al te kinderachtig maken.' Eric le Duc (Telegraaf 6-8-'20): '(...) Wat volgt is een leuk, maar licht psychedelisch en soms wat vermoeiend avontuur waarin populaire Top 40-meezingers in rap tempo uit de boxen knallen. (...) Tussendoor wordt de boodschap van de film - muziek brengt iedereen samen - vakkundig door de strot geduwd. (...) Voor de ouderen onder ons is het smullen van alle popcultuurgrapjes en verwijzingen die de film herbergt. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083209681

Titel Trolls world tour
Uniforme titel Trolls 2 : world tour
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Walt Dohrn ; David P. Smith ; Anna Kendrick ; Justin Timberlake ; Rachel Bloom
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom. - Engels, Nederlands, Vlaams of Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : DreamWorks Animation, (c)2020 - Bevat extra's, onder andere: Mini Diamond gaat terug naar school ; Trolls Dance Academy ; Trolls: perfecte harmonie
ISBN 5053083209681
PPN 431194017
Genre sprookjes
Thematrefwoord Trollen ; Muziek
Taal Engels