Het dikke boek van ons bijzondere heelal
Boek

Het dikke boek van ons bijzondere heelal ([2020])/ geschreven door Will Gater, geïllustreerd door Angela Rizza en Daniel Long ; vertaald [uit het Engels] door Niels van Eekelen en Aleid van Eekelen-Benders

Wist je dat een meteoriet kosmisch afval is? En dat de maan soms een rode kleur heeft? Allerlei informatie over het heelal voor wat betreft het zonnestelsel, de planeten en sterrenstelsels komen kort aan bod. Lees ook over zwarte gaten, de Kuipergordel en soorten nevels. Met tijdlijn en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit prachtig uitgevoerde boek met stevig papier, leeslint en goud op snee bevat een schat aan informatie over ons heelal. Elke spread behandelt een deelonderwerp, in een korte tekst in een grote letter, met veel lange zinnen en uiteraard, gezien het thema, moeilijke woorden, met daarbij grote kleurenfoto's en/of -tekeningen. Bijschriften en streamers vullen de informatie aan. De onderwerpen zijn waar mogelijk gegroepeerd. Zo komen na de spread met als titel 'Het zonnestelsel' om beurten de planeten aan bod en na elke planeet volgen pagina's met bijzonderheden over die planeet. Op deze manier zijn er ook afdelingen over bijvoorbeeld nevels en sterrenstelsels. Richting het slot van het boek staat een zes pagina's tellende tijdlijn van ontdekkingen in de ruimte, daarna een verklarende woordenlijst (met niet altijd eenvoudige uitleg), gevolgd door een zeven pagina's tellend 'groepsportret' vol kleine afbeeldingen van besproken thema's met paginaverwijzing. Dit kloeke boek biedt over veel onderwerpen beknopte informatie. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Het dikke boek van onze bijzondere natuur'* van Ben Hoare. Het is mede door het register erg geschikt als naslagwerk, maar niet minder als kijk- en leesboek voor ruimteliefhebbers. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401473033 | 224 pagina's

Titel Het dikke boek van ons bijzondere heelal
Uniforme titel Heelal
Auteur Will Gater
Secundaire auteur Angela Rizza ; Daniel Long ; Niels van Eekelen ; Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 224 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The mysteries of the universe
ISBN 9789401473033
PPN 432178627
Rubriekscode 552.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal