Superslijmdier
Boek

Superslijmdier ([2021])/ door Jennifer L. Holm & Matthew Holm, vertaald uit het Engels door Hanneke van Soest en Wilma Paalman

Squish is beste vrienden met Pod en Peggy. Er is echter een probleem. Peggy is een pantoffelbeestje. En Lynnwood eet deze graag als lunch! Kan Squish zijn vriendinnetje redden? Twee stripverhalen met illustraties in zwart-wit en groen, die door elkaar worden verteld. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Squish is een eencellig slijmdiertje. Hij woont in een vijver en leest graag stripboeken over superhelden. Zijn beste vrienden zijn Pod en Peggy. Pod heeft smetvrees en probeert grote klimaatproblemen op te lossen. Peggy heeft een nieuwe slijmzwam die ze Fluffy genoemd heeft. Ze heeft trouwens ook niet door wanneer ze in gevaar is. Wanneer de pestkop Lynnwood zin heeft om Peggy op te eten, probeert Squish zich als een superheld te gedragen en haar te redden. Maar kan hij wel zo heldhaftig zijn? Humoristisch verhaal dat zich afspeelt in een school in een vijver vol eencelligen, bacteriën en andere micro-organismen. Vlot te lezen stripverhaal met illustraties gedrukt in zwarte en groene tinten waarbij contrast een grote rol speelt. De dikgedrukte handgeletterde teksten verschillen in grootte waardoor de teksten niet altijd even makkelijk te lezen zijn. Met achterin een korte instructie hoe je zelf Squish kunt tekenen. En met instructies voor een proefje om thuis uit te voeren (brood natmaken en laten schimmelen). Paperback stripverhaal in pocketformaat. Inmiddels verschenen ook delen 2 'Een nieuwe start'* en 3 'De P van pestkop' van Squish Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464100723 | 90 pagina's

Titel Superslijmdier
Auteur Jennifer L. Holm
Secundaire auteur Matthew Holm ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2021]
Overige gegevens 90 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Random House Children's Books, 2011
ISBN 9789464100723
PPN 43195139X
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Squish
Boek

Squish (2021-...)

vol. nr. 1
Uitgeleend
Jennifer L. Holm