Een nieuwe start
Boek

Een nieuwe start ([2021])/ door Jennifer L. Holm & Matthew Holm, vertaald uit het Engels door Hanneke van Soest en Wilma Paalman

Het slijmdier Squish wil goed zijn best doen op school. Hij wil populair worden en cool. Maar hoe moet dat dan met zijn vrienden? Twee stripverhalen met illustraties in zwart-wit en groen, die door elkaar worden verteld. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel uit de stripserie over Squish. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is Squish, een slijmdier, vastbesloten een nieuwe start te maken en ervoor te zorgen dat hij bij de populaire leerlingen hoort en cool is. En dat lukt goed, want hij sluit vriendschap met de Algen, de coolste micro-organismen in de vijver. Maar dat gaat ten koste van zijn eigen vrienden. Door dit verhaal heen loopt een tweede verhaallijn over Superslijmdier die hogerop wil komen. Twee eenvoudige stripverhaaltjes met weinig diepgang, waarbij de boodschap aan het eind nog eens expliciet herhaald wordt. Rommelige lay-out. De twee verhalen hebben beide een andere kleurstelling waardoor ze uit elkaar te houden zijn, maar lopen in het boek door elkaar waardoor je als lezer steeds moet schakelen. Met een tekenopdracht en proefje om zelf te doen achterin. Uitgave in pocketformaat met paginanummering. In de reeks 'Squish' verschenen ook 'Superslijmdier'* (deel1 ) en 'P van Pestkop'** (deel 3). Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464100686 | 90 pagina's

Titel Een nieuwe start
Auteur Jennifer L. Holm
Secundaire auteur Matthew Holm ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2021]
Overige gegevens 90 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Random House Children's Books, 2011
ISBN 9789464100686
PPN 431951551
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap ; Identiteit ; Helden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Squish
Boek

Squish (2021-...)

vol. nr. 2
Uitgeleend
Jennifer L. Holm