De P van pestkop
Boek

De P van pestkop ([2021])/ door Jennifer L. Holm & Matthew Holm, vertaald uit het Engels door Hanneke van Soest en Wilma Paalman

Het slijmdier Squish heeft het erg druk als superheld. Hij krijgt hulp, maar of dat goed uitpakt? In de vakantie gaat hij naar een kamp om te leren zwemmen. Daar ontmoet hij Basil die vooral lol wil hebben. Twee grappige stripverhalen met illustraties in zwart-wit en groen, die door elkaar worden verteld. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Squish is een eencellig slijmdiertje die het als superheld razend druk heeft. Gelukkig wil Parasiet hem wel helpen, maar of dat zo'n goed idee is? Door dit verhaal heen loopt een tweede verhaallijn over Superslijmdier die van zijn ouders naar een zwemkamp moet om te leren zwemmen. Hij voelt daar helemaal niets voor, hij is bang voor water. Gelukkig is daar Basil die vooral lol wil hebben. Twee eenvoudige, grappige stripverhaaltjes, die elk een andere kleurstelling (zwart-wit én appelgroen met zwart-wit) hebben, waardoor ze uit elkaar te houden zijn. In het boek lopen ze door elkaar waardoor je als lezer steeds moet schakelen. De meeste teksten staan in spreekballonnen; er zijn verschillende lettertypes en -groottes gebruikt die soms wat lastig te lezen zijn. Afgesloten wordt met een korte instructie hoe je zelf Basil kunt tekenen. En met instructies voor een proefje om thuis uit te voeren (een ei laten zwemmen). Stripverhaal in pocketformaat. De eerste twee delen in de reeks 'Squish' zijn 'Superslijmer' en 'Een nieuwe start'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464100662 | 91 pagina's

Titel De P van pestkop
Auteur Jennifer L. Holm
Secundaire auteur Matthew Holm ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2021]
Overige gegevens 91 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Random House Children's Books, 2011
ISBN 9789464100662
PPN 431951799
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Helden ; Zwemmen ; Vakantiekampen ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Squish
Boek

Squish (2021-...)

vol. nr. 3
Uitgeleend
Jennifer L. Holm