Hof van zilveren vlammen
Boek

Hof van zilveren vlammen ([2021])/ Sarah J. Maas, uit het Engels vertaald door Marike Groot, Sander Brink en Barbara Lampe

Nesta (25) wordt door het hof van haar zus Feyre gedwongen haar leven op orde te brengen. Ze traint met Cassian en sluit nieuwe vriendschappen. Nesta leert omgaan met haar trauma's terwijl nieuwe gevaren dreigen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De inmiddels 25-jarige Nesta Archeron leeft losbandig in Velaris. Ze heeft zichzelf afgezonderd van haar zus Feyre en het hof. Maar het hof grijpt in en dwingt Nesta in het Huis van de Wind te wonen onder toezicht van Cassian. Nesta is ernstig getraumatiseerd door de gebeurtenissen met de Ketel, de oorlog met Hybern en de dood van haar vader. Ze wordt geteisterd door angst en schuldgevoelens. Langzaam herontdekt Nesta zichzelf, de rol van Cassian in haar leven en vormt ze nieuwe helende vriendschappen. Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Nesta en Cassian. Feyre en de andere leden van het hof zijn gereduceerd tot bij-personages. De tekst bevat te veel onnodige details waardoor het langdradig wordt en het tempo erg wordt vertraagd. De focus ligt op Cassian als personal trainer en op fysieke en mentale groei. Het verhaal barst van de expliciete seksscènes en grof taalgebruik waardoor het minder geschikt lijkt voor jongeren. De plot bevat onoriginele wendingen en lijkt sterk beïnvloed door bestaande fantasieverhalen over magische voorwerpen en personages als de Walkuren. Door de vele verwijzingen niet los te lezen van de andere delen van de reeks 'Hof van doorns en rozen'*. Vertaling van 'A court of silver flames'**. Vanaf ca. 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000376360 | 627 pagina's

Titel Hof van zilveren vlammen
Auteur Sarah J. Maas
Secundaire auteur Marike Groot
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2021]
Overige gegevens 627 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: A court of silver flames. - New York : Bloomsbury Publishing, (c)2021
ISBN 9789000376360
PPN 430588607
Genre science-fiction
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Vriendschap ; Trauma's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hof van doorns en rozen
Boek

Hof van doorns en rozen (2016-...)

vol. 4
Uitgeleend
Sarah J. Maas